Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Sittard

Datum nieuwsfeit: 31-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 31-12-2001 Politieberichten district Sittard (HP 12.10 uur) Maandag 31 december 2001

Sittard, autodieven aangehouden:
Een 20 jarige man uit Sittard en zijn19 jarige vriendin zijn zondag 30 december 2001 door de politie aangehouden wegens het rijden in een gestolen personenauto.
De auto werd in de nacht van zaterdag op zondag vanaf een parkeerplaats aan de Putstraat te Sittard gestolen ten nadele van een 53 jarige inwoner van Sittard. Deze bemerkte zondagmorgen 30 december 2001 omstreeks 00.15 uur dat zijn auto verdwenen was een deed meteen daarna bij de politie aangifte. Zondagavond werd met de auto bij een tankstation te Sittard benzine getankt maar werd er niet betaald. Na het tanken reed de bestuurder van de auto meteen weg. De pomphouder waarschuwde daarop de politie waarna uitgekeken werd naar de (gestolen) auto waarvan het kenteken bekend was en de inzittenden. Een politiepatrouille trof de auto kort voor 20.00 uur aan op de Janekersvaart te Sittard waarna beide inzittenden door de politie werden aangehouden. Het bleken een 20 jarige inwoner van Sittard te zijn en zijn 19 jarige vriendin. Bij onderzoek bleek dat het tweetal samen de auto vanaf de Putstraat gestolen had, hetgeen ook tijdens verhoor bekend werd. Het tweetal is door de politie in verzekering gesteld. De auto is door de politie inmiddels aan de gedupeerde eigenaar teruggegeven.
Het tweetal pleegde de vorige week (19 december) te Maastricht een diefstal van een bestelauto waar zij na een korte achtervolging aangehouden konden worden. In de bestelauto werden toen inbrekerswerktuigen aangetroffen en een mokerhamer. Het tweetal werd in verzekering gesteld maar werd in het kader van de Kerstgedachte onder bepaalde voorwaarden weer op vrije voeten gesteld. Het tweetal was echter hardleers en pleegde zondag 30 december 2001 opnieuw een autokraak.
Een Nieuwjaarsgedachte is er ditmaal voor het tweetal niet meer. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld en zullen de jaarwisseling achter slot en grendel doorbrengen.

Urmond, inbraak in woning:
Op zaterdagavond 29 december 2001 werd ingebroken in een woning aan de Kloosterstraat te Urmond. De inbrekers forceerden aan de achterzijde van de woning een bovenlicht en wist daarna in de woning te geraken. De gehele woning werd doorzocht waarbij de reservesleutels van een voor de woning geparkeerde personenauto werd aangetroffen. Deze personenauto, een Peugeot 206, werd door de inbreker meegenomen. Ook een GSM werd ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in.

Beek, brandstichting in auto:
Maandagmorgen 31 december 2001 heeft een brandstichting plaatsgevonden in een aan de Ebadstraat te Beek geparkeerde personenauto. Zowel de auto als twee aan de oprit gelegen woning liepen (rook)schade op. De bewoner van een woning aan de Ebadstraat te Beek werd maandagmorgen omstreeks 04.15 uur gewekt door zijn hond, die zich onrustig gedroeg. De bewoner hoorde in de oprit van zijn woning een deur van zijn auto dichtslaan waarop hij poolshoogte ging nemen. Beneden gekomen zag hij in de oprit twee onbekende mannen bij zijn auto staan maar plotseling ook vlammen bij zijn personenauto vandaan komen, waarna hij de brandweer waarschuwde. Zelf probeerde hij de auto te blussen maar dat lukte niet. De brandweer had het vuur snel geblust, maar de auto raakte zwaar beschadigd. Een deel van de overkapping en de garagepoort liepen ook brandschade op evenals beide aan de oprit gelegen woning die rookschade opliepen.
De auto bleek bij onderzoek opengebroken te zijn. Mogelijk hebben beide mannen een poging gedaan om de auto te stelen en uit onvrede dat dit niet lukte is de auto door hen daarna in brand gestoken. De eigenaar heeft van de poging tot diefstal en de brandstichting bij de politie aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie