Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vreedzame oud- en nieuwviering Amsterdam stadsdeel Zeeburg

Datum nieuwsfeit: 31-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Stadsdeel Zeeburg
Zoek soortgelijke berichten
Stadsdeel Zeeburg

Vreedzame oud- en nieuwviering

Om de feestelijkheden rond de eeuwwisseling ook dit jaar zo probleemloos mogelijk te laten verlopen heeft de centrale stad de volgende regels opgesteld.

Horeca
In de nacht van oudejaarsdag (31 december) op nieuwjaarsdag (1 januari) geldt de ´weekendregeling´. Dat wil zeggen dat dagzaken open mogen blijven tot 03.00 uur, avondzaken tot 04.00 uur en nachtzaken (discotheken) tot 05.00 uur. Voor de nachtzaken in de horecaconcentratiegebieden Leidseplein en Rembrandtplein geldt tussen 05.00 en 07.00 uur een ´afkoelregime´. Dat betekent dat er vanaf 05.00 uur geen alcohol meer mag worden geschonken en er geen nieuwe gasten worden toegelaten. Incidentele verlenging van de sluitingstijd wordt niet verleend.

Vuurwerk
De verkoop van vuurwerk is dit jaar alleen toegestaan op vrijdag 28 december, zaterdag 29 december en maandag 31 december tussen 08.00 en 20.00 uur. Het afsteken van vuurwerk mag alleen op oudejaarsdag (maandag 31 december) tussen 10.00 uur en de volgende dag (nieuwjaarsnacht dinsdag 1 januari) 02.00 uur.In de directe omgeving van dierentuinen, kinderboerderijen, asiels of maneges mag geen vuurwerk worden afgestoken.

Overtreders
Bureau Halt Amsterdam-Amstelland en politie pakken vuurwerkovertreders aan. Ondanks alle campagnes zijn er nog steeds jongeren die buiten de toegstane tijd vuurwerk afsteken. Vaak gaat dit om gevaarlijke en daarom verboden strijkers. Jongeren die door de politie worden aangehouden wegens vuurwerkovertreding krijgen de keuze tussen een boete of het verrichten van werkzaamheden. De boete kan oplopen tot 250 gulden (¤ 113,45) waar tegenover tenminste vier uur werken staat.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie