Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vrijwilligersprijs 2002 gemeente Amstelveen

Datum nieuwsfeit: 31-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amstelveen

Persbericht

Datum: 31 december 2001

Vrijwilligersprijs 2002

Op woensdag 2 januari 2002 wordt voor de tweede keer de vrijwilligersprijs uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Amstelveen in het Cobra museum voor moderne kunst. Burgemeester Kamphuis zal aansluitend op zijn speech, samen met wethouder Blok voor de tweede keer het ereteken, bestaande uit een kunstwerk met daarbij behorend insigne, uitreiken aan de vrijwilliger van het jaar. De persoon die de prijs in ontvangst neemt, krijgt ook het predikaat vrijwilliger van het jaar 2002. Het kunstwerk voor vrijwilligers is ontworpen en ontwikkeld door beeldend kunstenaar Jan Verschoor uit Amstelveen.

De prijs wordt op 2 januari 2002 uitgereikt aan mevrouw Louise Elly Olivier-Bodde geboren op 20 mei 1923 te Wormerveer. De commissie Vrijwilligersprijs bestaande uit mevrouw G. van Wijk en de heren Joh. de Bie en F. Schneider heeft mevrouw Olivier voorgedragen bij het college van B&W. Het Vrouwenhuis heeft samen met de Werkgroep Politieke Avonden, de Klantenraad en de Redactie van Qui Vive de kandidate bij deze commissie aanbevolen. Mevrouw Olivier is sinds vele jaren actief in het Vrouwenhuis. In die tijd is zij begonnen als lid van de kerngroep, die alle dagelijkse zaken beheerde en veelal mee uitvoerde. Daarnaast bezigt zij zich met alle voorkomende karweien, zoals de nieuwsbrief Qui Vive, 8 maart-vieringen, excursies, Wouw (Wijze oude Wijven), etc.

Alle bij het Vrouwenhuis betrokken vrouwen vertelden hoe positief zij de samenwerking met mevrouw Olivier ervaren. Bij elk verhaal werd duidelijker hoeveel mevrouw Olivier betekend heeft voor een ieder persoonlijk, voor de activiteiten van het Vrouwenhuis én voor de sfeer in het Vrouwenhuis. In haar manier van werken en omgaan met anderen is zij een voorbeeld; betrokken, steeds kritisch zonder te kwetsen, met een sterk ontwikkeld gevoel voor rechtvaardigheid en een groot invoelingsvermogen. Zij beheerst de kunst grenzen te doorbreken tussen de verschillende leeftijdsgroepen die actief zijn in het Vrouwenhuis.

Zij doet alles met enthousiasme en doorzettingsvermogen, zich steeds aanpassend bij nieuwe vragen, stromingen en technieken, onverdroten, vol initiatieven, vrolijk en met humor en daarbij bescheiden op de achtergrond blijvend. Op die manier heeft zij het voor veel vrouwen mogelijk gemaakt aan de emancipatie van zichzelf en haar omgeving te werken.

Amstelveen, 31 december 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie