Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De oudejaarsviering in Drenthe rustig verlopen

Datum nieuwsfeit: 01-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van nieuwjaarsdag 2002
11:56 dinsdag 1 januari 2002

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

ASSEN

De oudejaarsviering is in Drenthe rustig verlopen. Afgezien van veel meldingen over overlast en straatbrandjes had de nacht volgens de centralisten van de politiemeldkamer veel weg van een normale zaterdagnacht. Er waren zon 225 politiemensen in touw.

ASSEN

De gladheid was vanaf oudejaarsmiddag tot de vroege nieuwjaarsmorgen de oorzaak van iets meer dan 30 voor het merendeel kleine verkeersongevallen.

HOOGEVEEN

Bij een inbraak in een winkel aan de Nije Nering is oudjaarsnacht rond 01.00 uur voor een nog onbekend bedrag aan rookwaar gestolen. Getuigen hebben gezien dat het bij die inbraak ging om drie donker geklede jongens, van wie er een een petje op had. Twee jongens zijn de Baarlelaan ingevlucht. De derde, de jongen met het petje, is de Anemoonstraat in gerend.

BEILEN

Inbrekers hebben in de oudejaarsnacht voor een onbekend bedrag aan muntgeld (guldens) gestolen uit de gokkasten van een pizzeria aan de Brinkstraat in Beilen. Een werknemer ontdekte de inbraak s nachts rond half twee. Men is het pand binnengekomen na vernieling van een toegangsdeur in het steegje naast de zaak.

HOOGEVEEN

De politie van Hoogeveen heeft in de oudejaarsnacht een 20 jarige inwoner van die plaats aangehouden wegens mishandeling van een 26 jarige plaatsgenoot. Hij is na voorgeleiding ingesloten.

PATERSWOLDE

Bij een steekpartij aan de Nieuwe Akkers in Paterswolde zijn in de oudejaarsnacht drie mannen zodanig gewond geraakt dat ze in het ziekenhuis behandeld moesten worden. De politie heeft een 33 jarige man als verdachte aangehouden.
Volgens de verdachte was hij spuugzat van de overlast die veroorzaakt werd door de geheime zender van de benedenbuurman. Na diverse waarschuwingen was hij volledig door het lint gegaan en had hij in het wilde weg om zich heen gestoken met een mes. De politie heeft het mes in beslag genomen.

ASSEN

Oudejaarsavond heeft een surveillanceauto van de Asser politie forse brandschade opgelopen. De brand ontstond toen de agenten bezig waren met een groepje jeugd die van plan was een bult afval aan te steken. Er is tot nu toe geen dader bekend.

GIETERVEEN

Door nog onbekende oorzaak is in de oudejaarsnacht een onbewoonde en voor de sloop bestemde boerderij aan het Bonnerveen in Gieterveen door brand verwoest. De politie gaat uit van brandstichting.

HOOGEVEEN

Bij branden in twee woningen aan de Gebroeders Poststraat is oudejaarsavond een hond in de vlammen omgekomen. De brand is vermoedelijk ontstaan in de slaapkamer van een van de woningen. De oorzaak is nog niet bekend. De bewoners waren tijdens de brand afwezig. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de branden.

ASSEN

Het nieuwe jaar was nog geen half uur oud toen een sportzaal aan het Seinepad in Assen volledig door brand werd verwoest. Getuigen hebben verklaard dat de brand van binnenuit is begonnen. Hoewel de oorzaak niet vaststaat, gaat de politie uit van brandstichting. Getuigen die de politie iets kunnen melden over eventuele daders worden verzocht zich te melden.
Terwijl de politie bij de brand stond zijn van hun surveillanceauto twee banden lek gestoken.

WESTERBORK

De politie heeft oudejaarsdag een vuurwerkpistool in beslag genomen van een 65 jarige inwoner van Westerbork. De man had het wapen op het Burgemeester van Weezelplein gedemonstreerd aan een aantal jongeren die daar met vuurwerk aan het gooien waren. Volgens een getuige vond de man het afsteken van vuurwerk maar niets. Hij haalde zijn vuurwerkpistool tevoorschijn, richtte daarmee op een van de jongens en drukte af. Via het kenteken van de auto van de man kwam de politie achter zn adres. Hij stond zijn vuurwerkpistool met bijbehorende munitie vrijwillig af. Volgens de politie zag het ding er akelig echt uit.

EMMEN

De politie heeft in de vroege nieuwjaarsmorgen een 17 jarige jongen uit Emmen aangehouden wegens belediging. Ondanks het nadrukkelijk verzoek van de agenten zich te verwijderen en te stoppen met het maken van beledigende opmerkingen als klootzakken en kankerleijers bleef de jongen maar doorgaan. De jongen is na voorgeleiding ingesloten. Hij is in de loop van de morgen verhoord en in vrijheid gesteld.

ASSEN

De politie van Assen heeft in de oudejaarsnacht een 31 jarige man aangehouden De man weigerde, ondanks uitdrukkelijke vordering van de politie zich te verwijderen bij de sporthal in de Asser wijk Marsdijk. Het feest in de hal was afgelopen en de man bleef maar proberen om binnen te komen. De man is na verhoor naar huis gestuurd.

KLAZIENAVEEN

De politie heeft in de oudejaarsnacht rond vier uur een 17 jarige jongen uit Klazienaveen aangehouden. Surveillerende agenten betrapten de jongen op het Van Echtenskanaal op het schieten met een vuurwerkpistool. Het pistool is in beslag genomen. De jongen is na voorgeleiding en verhoor in vrijheid gesteld.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie