Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vuurwerkbom in Bemmel verstoort oudejaarsnacht Rivierenland

Datum nieuwsfeit: 01-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten


Persberichten politie Rivierenland

---

Dinsdag, 1 januari 2002

---


* Algemeen beeld Rivierenland

Met uitzondering van een vuurwerkbom in Bemmel is de oudejaarsavond en -nacht betrekkelijk rustig verlopen. De politie kreeg wel te maken met veel meldingen van overlast door vuurwerk, jongeren die vuurtjes (dreigden) aan te steken of en beginnende brandjes. Met name in De Liemers is het erg rustig gebleven.* Bemmel -vuurwerkbom maakt gewonden

Op nieuwjaarsdag omstreeks 00.30 uur ontplofte in de Beukenlaan te Bemmel een vuurwerkbom. Ter plaatse bleek het te gaan om een doos vol vuurwerk, waaromheen basaltblokken waren gestapeld. De doos vol vuurwerk ontplofte plotseling, waarop de stenen alle kanten uit vlogen. Door rondvliegende stenen werden diverse mensen gewond. Twee mensen moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis, zij zijn met botbreuk opgenomen in het ziekenhuis. Twee anderen raakten licht gewond. Door de rondvliegende stenen werden ruiten van nabijgelegen woningen in de Beukenlaan en de van Oppenraaylaan vernield. In de Beukenlaan raakte een personenauto beschadigd door rondvliegende stenen.

* Huissen - Brandjes door vuurpijl

In de Churchillstraat te Huissen ontstond op oudejaarsavond vermoedelijk door een vuurpijl een brand in een schuurtje achter het huis. Goederen in het schuurtjes, waaronder een tuintafel en 10 tuinstoelen werden door de brand vernield.
Op oudjaarsdag ontstond omstreeks 13.30 uur brand in een tiental coniferen aan de Binnenveld te Huissen. De brand ontstond vermoedelijk door vuurwerk. Door de brandweer kon de brand geplust worden. De tien coniferen en een tuinhek werden door de brand vernield. De politie stelt een nader onderzoek in naar veroorzaker van de brand.


* Huissen - aanrijding

Op oudjaarsdag omstreeks 16.00 uur vond een aanrijding plaats tussen twee elkaar tegemoetkomende personenauto's op de Duisterestraat te Doornenburg.De voertuigen bestuurd door een 18 jarige bestuurder uit Doornenburg en een 54 jarige bestuurster uit Angeren raakten elkaar op onverklaarbare wijze in een bocht van deze weg. Een van de voertuigen gelanceerd via de berm en het fietspad, richting een weiland in. Ternauwernood werd kon een 69 jarige fietser uit Doornenburg dit voertuig ontwijken door stil te gaan staan. Beide voertuigen alsmede afrastering werden beschadigd. Er raakte niemand gewond. Politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht.


* Elst- woningbrand

Op oudjaarsdag omstreeks 15.00 brak in een woning gelegen aan de Louise de Colignystraat brand uit in de woning. Door snel ter plaatse gekomen politie en brandweer kon de brand worden geblust en beperkt blijven tot schroei en waterschade. De oorzaak moet vermoedelijk gezocht worden in kortsluiting.


* Herveld - meisje slaat agent in het gezicht
Op nieuwjaarsochtend omstreeks 05.30 uur werd door de politie een 20 jarig meisje uit Herveld aangehouden voor mishandeling van een politieman. Bij het uitgaan van een feest in het Dorpshuis te Herveld ontstond op straat een vechtpartij tussen enkele jongeren. De politie wist de vechtende jongeren te scheiden. Het meisje dat bij de vechtpartij betrokken was vond het nodig een van de politiemannen in het gezicht te slaan en werd daarvoor aangehouden.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: (communicatie@politierivierenland.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie