Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenvoeging Leidschenveen en Ypenburg stadsdeel Den Haag

Datum nieuwsfeit: 01-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten >>

2001-08-29: Stadsdeelkantoor Leidschenveen en Ypenburg 1 januari 2002 open pag.nr.=8101

Burgemeester en wethouders stellen voor om Leidschenveen en Ypenburg samen te voegen tot het achtste stadsdeel van Den Haag. Al op 1 januari 2002 opent het nieuwe stadsdeelkantoor zijn deuren. Het college denkt voor het nieuwe stadsdeel aan de naam Tedingerbroek. Echter, inwoners uit de nieuwe gebieden kunnen ook suggesties doen voor een naam. Om de bewoners tegemoet te komen in de kosten voor adreswijzigingen stellen b&w tevens voor alle huishoudens een set verhuiskaarten cadeau te doen.

De voorbereidingen op het achtste stadsdeelkantoor zijn in volle gang. In tegenstelling tot eerdere berichten kan het tijdelijke stadsdeelkantor al op 1 januari 2002 beginnen met dienstverlening. Bewoners kunnen daar terecht voor gemeentelijke produkten en diensten zoals paspoort, rijbewijs, vergunningen en dergelijke. Ook de jeugdgezondheidszorg krijgt een plek binnen het stadsdeelkantoor.

Het college heeft het voormalige kantoorpand van HMS aan de Asmansweg op het oog. Dit portocabincomplex komt te staan bij het huidige winkelcentrum op Ypenburg en kan betrekkelijk snel worden geplaatst en verbouwd.

Naam
Bij de benaming van de reeds bestaande stadsdelen in Den Haag is eerder gebruik gemaakt van historische topografische aanduidingen. Voor Escamp en Segbroek dienden als uitgangspunt de namen van polders die qua ligging overeenkwamen met de betreffende stadsdelen. Gezien de ligging van Leidschenveen en Ypenburg in de Tedingerbroekpolder, zou aan de naam Tedingerbroek gedacht kunnen worden. Het college wil zich niet vastleggen op deze naam en vraagt de bewoners van de nieuwe gebieden om suggesties. Het college handhaaft in beginsel de namen Leidschenveen en Ypenburg als wijknaam, maar stelt ook hier zich open voor eventuele suggesties van de bewoners.

Burgemeester en wethouders stellen de raad verder voor de nieuwe gebiedsdelen de woonplaats-naam s-Gravenhage te geven. Dit is een logische voortzetting van het reeds bestaande beleid. Scheveningen, Loosduinen en Wateringse Veld kregen al eerder dezelfde woonplaatsaanduiding.

Postcodes
De postcodes van de nieuwe gebieden worden gewijzigd in Haagse codes (2500serie). PTT Post zal de wijzigingen zo spoedig mogelijk doorvoeren. De wijzigingen zullen worden opgenomen bij de eerstvolgende aanpassing van het postcodeboek.

Het college stelt de raad ook voor de straatnamen niet te wijzigen. Alleen dubbele straatnamen zullen worden gewijzigd. De commissie Straatnamen zal zich binnenkort buigen over de dubbele benaming van straten. Het college neemt daarna hierover een besluit.

Tegemoetkoming
Ten slotte stellen burgemeester en wethouders om alle inwoners die met een adreswijzigng te maken krijgen een set verhuiskaarten cadeau te geven. De kaarten zullen worden opgenomen in het welkomstpakket, dat de nieuwe Haagse bewoners in december zullen ontvangen.

Bedrijven ontvangen geen tegemoetkoming in de kosten voor adreswijzigingen en andere aanpassingen die zij als gevolg van de herindeling moeten maken.

Op 20 september neemt de gemeenteraad van Den Haag een besluit over de voorstellen van b&w. De bewoners van Leidschenveen en Ypenburg zullen per advertentie in de aldaar verschijnende huis-aan-huisbladen over de besluiten van de gemeenteraad worden geinformeerd. Ook daarna zullen zij regelmatig op de hoogte worden gebracht van de voortgang van de samenvoeging bij Den Haag. Zij kunnen zich via de website van de gemeente Den Haag (www.denhaag.nl), en een speciaal telefoonnummer (070-3536100) laten informeren over de meest recente stand van zaken rond de samenvoeging. Eind oktober ontvangen de bewoners van Leidschenveen en Ypenburg een speciale uitgave van de Stadskrant. Deze editie is helemaal gewijd aan de samenvoeging bij Den Haag.

29 augustus 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie