Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Parkeren Hilversum verandert ingrijpend

Datum nieuwsfeit: 01-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hilversum
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Parkeren verandert ingrijpend
Vanaf 1 januari 2002 zal het parkeren in Hilversum ingrijpend anders zijn dan voorheen. Zo zal een parkeerboete in het nieuwe jaar 53,50 euro oftewel circa 118 gulden kunnen gaan bedragen. Een boete bestaat uit de kosten van een naheffingsaanslag en een tariefdeel. De naheffingsaanslag is bij ministerieel besluit vastgesteld op 41 euro (fl. 90,20). Het tariefdeel kan bij een parkeermeter of een parkeerautomaat één uur parkeergeld bedragen. In een vergunningsgebied gelden de kosten van een dagvergunning, euro 12,50 (fl. 27,50).

Schilparkeren
Verder gaat het schilparkeren op 1 januari in. En dat betekent dat parkeerplaatsen rond het centrum voor het merendeel zijn bestemd voor vergunninghouders.

In de schilgebieden is een aantal stroken aangebracht waar betaald parkeren geldt. Afhankelijk van het schilgebied geldt dat betaald parkeren van 09.00 tot 21.00 uur of van 09.00 tot 18.00 uur. Stroken waar nu nog het centrum-tarief geldt, kunnen na 1 januari in een schilgebied vallen. Dat is van toepassing op bijvoorbeeld het parkeerterrein bij de markt aan het Langgewenst. Niet-vergunninghouders mogen na 1 januari hier dus niet meer overal staan.

Met de invoering van het schilparkeren zullen zo'n honderd parkeermeters worden vervangen door automaten. Daarna staan er nog maar 34 parkeermeters verspreid over Hilversum.

Vanaf 1 tot 28 januari kunt u bij parkeerautomaten en parkeermeters in Hilversum zowel in guldens als in euro's betalen. Daarna kunt u alleen nog in euro's betalen. In de gemeentelijke parkeergarages Gooische Brink en Gooiland kunt u om technische redenen in het nieuwe jaar alleen nog maar met euro's terecht.

Verhoging tarieven
Op 1 januari gaat tevens de tweejaarlijkse verhoging (tien procent) van het tarief bij de automaten en meters in.

In het centrum geldt een maximale parkeertijd van 61 minuten voor 1,40 euro. Op het parkeerterrein bij Melkpad 35 122 minuten voor 2,80 euro. In de schilgebieden geldt een maximum van 128 minuten voor 2,40 euro. De minimale inworp is 10 eurocent. Het tarief is zodanig afgerond dat de parkeerder daarvoor iets meer tijd krijgt.

De dagkaarten die bij enkele automaten verkijgbaar waren, komen per 1 januari te vervallen. Vanaf die dag zal het ook mogelijk zijn om te betalen met een chipkaart (chipper/chipknip).
De tarieven voor kort parkeren in de Gooische Brink en Gooiland zijn aan de euro aangepast.

Parkeerbalie
In verband met de invoering van het schilparkeren wordt de openstelling van de Parkeerbalie in het kantoor van de dienst Stadsontwikkeling (Oude Engweg 23) verruimd. Bij deze balie kunt u terecht voor bijvoorbeeld het aanvragen van een parkeervergunning. Vanaf 2 januari is de balie open van 08.30 tot 15.00 uur en daarna op afspraak (tel: 629 27 47).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie