Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Betaald parkeren Etten-Leur

Datum nieuwsfeit: 01-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Etten-Leur
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Etten-Leur

Betaald parkeren vanaf 1 januari 2002

Wie na 1 januari 2002 gebruik wil maken van een betaalde parkeerplaats in Etten-Leur doet er verstandig aan om naast de nieuwe euromunten ook nog even zijn overtollige guldens op zak te houden. Bij de grote parkeerautomaten, dat zijn verzamelmeters zoals bijvoorbeeld in de Hof van den Houte, aan de Markt en in de Bisschopsmolenstraat, kan tot 28 januari naast euro's ook nog met guldens betaald worden. Bij de kleine parkeermeters, dat zijn individuele meters die gelden voor één parkeervak, kunt u de eerste dagen mogelijk alleen in guldens betalen.

Grote parkeerautomaten

De grote parkeerautomaten zijn al helemaal klaar voor de komst van de euro. Op 31 december worden ze alleen nog omgebouwd naar het nieuwe parkeertarief voor 2002. Daardoor kunt u op maandag 31 december bij de grote parkeerautomataten gratis parkeren. Na ombouw gaan er kappen overheen om de automaten tijdens de oudjaarsnacht te beschermen tegen baldadigheid met vuurwerk. Vanaf 2 januari (1 januari is een feestdag dus dan hoeft er niet betaald te worden) kunnen automobilisten hier betalen met euro's, maar daarnaast accepteren deze automaten tot 28 januari ook nog guldens. De automaat herkent de verschillende muntstukken en berekent automatisch hoe lang u kunt parkeren. Vanaf 28 januari kunt u bij deze grote parkeerautomaten alleen nog maar in euro's afrekenen.

Kleine parkeermeters

De kleine parkeermeters, dat zijn individuele meters die gelden voor één parkeervak, accepteren maar één muntsoort en moeten door de leverancier omgebouwd worden naar de euro. Een exacte datum wanneer dat gebeurt, is moeilijk te schatten, maar zeker in de eerste vier weken van januari. Tot het moment van ombouwing kan hier alleen in guldens betaald worden, daarna alleen euro's. Op de meter staat aangegeven in welke muntsoort u kunt afrekenen. Het is wellicht verstandig om na 1 januari 2002 uw overtollige guldens nog even te bewaren, omdat u ze nodig zou kunnen hebben voor deze kleine parkeermeters. Er wordt geprobeerd de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Het parkeertarief voor 2002 is vastgesteld op Eur. 0,75 per uur (fl. 1,65). Dat is een verhoging van fl. 0,40 ten opzichte van 2001.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie