Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hemkade Zaandam oudejaarsnacht om 02.00 uur dicht

Datum nieuwsfeit: 01-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zaanstad
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zaanstad

Banner_0900 nummer

Hemkade Zaandam oudejaarsnacht om 02.00 uur dicht

vrijdag 21 december 2001

Rechtbank bevestigt besluit

Voor de discotheek Hemkade te Zaandam geldt ook voor de oudejaarsnacht, van 31 december op 1 januari, een sluitingstijd van 02.00. Deze beperking van de sluitingstijd is opgelegd door de burgemeester van Zaanstad, R. Vreeman.
In de discotheek is voor oudejaarsnacht een mellow houseparty geprogrammeerd.
ZILPA BV, de beheerder van de Hemkade, bestrijdt dit besluit over de beperkte openstelling en had de President van de Arrondissementsrechtbank verzocht dit besluit ongedaan te maken. Dit verzoek is 20 december door de rechtbank afgewezen.

In twee eerdere uitspraken van de Rechtbank werden soortgelijke maatregelen van burgemeester Vreeman eveneens rechtmatig en juist beoordeeld.

Aanleiding voor het besluit van de burgemeester is het overmatig drugsgebruik tijdens de nachtfeesten in de discotheek. Recentelijk overleden twee mensen mede als gevolg van overmatig gebruik van drugs.

Zaanstad, 21 december 2001
Persbericht nr. 2001-184

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Eric Seugling, afdeling Concerncommunicatie gemeente Zaanstad, tel. 075 6552414.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie