Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Top NS stapt op

Datum nieuwsfeit: 02-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Spoorwegen
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Spoorwegen

Top NS stapt op

02-01-2002

De Minister van Verkeer en Waterstaat heeft de Raad van Commissarissen van NS verzocht de
President-Directeur te ontslaan met name wegens het niet behalen van de 80% punctualiteitstarget. Het voorlopig door Railverkeersleiding vastgestelde percentage over het jaar 2001 bedraagt 79,9%.

De Raad van Commissarissen heeft geweigerd aan dit verzoek te voldoen, omdat zij dat niet in het belang acht van de onderneming. Zij is van mening dat de afwijking daarvoor te gering is, dat het verbeterplan van NS goed is en op termijn resultaat zal opleveren en dat ontslag geen oplossing voor de problemen biedt. Er zijn vele oorzaken voor de slechte prestaties van het bedrijf aan te wijzen, die niet allemaal binnen de beïnvloedingssfeer van de NS Directie liggen.

Verschil van inzicht

Gezien dit fundamentele verschil van inzicht hebben de leden van de Raad van Commissarissen daarom unaniem besloten hun functies met onmiddellijke ingang ter beschikking te stellen.
Naast voorzitter J.D. Timmer, bestond de Raad van Commissarissen uit drs P. Bouw (vice-voorzitter), F.W.C. Castricum, drs T. van de Graaf, drs A.G. Jacobs, mr P.J. Kalff en mevrouw mr Y.C.M.T. van Rooy.

De President-Directeur ir drs J.W. Huisinga en drs R.V.W.M. Lantain hebben uit de bovenstaande
ontwikkelingen de conclusie getrokken om per 1 januari 2002 terug te treden uit hun functies als statutaire bestuurders van de NV Nederlandse Spoorwegen.

De recent benoemde directeuren ir A. Meerstadt MBA en drs M. Niggebrugge zullen de statutaire
verantwoordelijkheid van de directie voor hun rekening nemen en de taken van de vertrekkende bestuurders waarnemen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie