Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Eemland noord

Datum nieuwsfeit: 02-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-01-2002

Politieberichten district Eemland noord, 09.40 uur
Jongen overvallen

SOEST Oudejaarsavond is een zeventienjarige Soester overvallen op de Soesterengweg in zijn woonplaats. Tegen half elf fietste de jongen naar huis toen hij ter hoogte van het tunneltje werd tegengehouden door een jongen die hem om vuurwerk vroeg. Daarop kwamen er diverse andere jongens bij die de zeventienjarige om de nek klemden en hem dwongen zijn mobiele telefoon af te geven. Ze gingen er met de telefoon vandoor.

Samen met passanten werd in de directe omgeving gezocht naar de jongens. Een van de jongens die bij de beroving betrokken zou zijn geweest werd aangesproken maar verklaarde de telefoon niet te hebben.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Het zou om circa tien jongeren gaan met Turks of Marokkaans uiterlijk. Eén van de jongens zou circa achttien jaar zijn, een leren jack aan hebben met zwart haar dat met gel strak achterover zat. Deze jongeman was naar een walkman of minidisk aan het luisteren. Een ander zou zon vijftien jaar zijn, klein postuur met petje en lichte sjaal. Wie meer informatie heeft wordt verzocht de politie in Eemland noord te bellen op 0900 8844.

Gewond door vuurwerk

SOEST Een 23-jarige Soester raakte kort na één uur nieuwjaarsmorgen gewond bij het afsteken van vuurwerk.

De man stond op de Gemshoorn vuurwerk af te steken, toen een stuk vanaf de grond in het gezicht van de man sprong. Met een bloedende wond aan zijn neus en troep in zijn oog is de man door de GGD naar de EHBO van Molendael gebracht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie