Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 02-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 2-01-2002 Politieberichten district Maastricht (HP 13.15 uur) Woensdag 2 januari 2002

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 25 jarige inwoner van het Belgische Genendijk is woensdagmorgen 2 januari 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De politie controleerde de automobilist op de Nobellaan te Maastricht nadat deze over de Via Regia te Maastricht met hoge snelheid gereden had. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek dat er alcohol in het spel was. De bestuurder moest daarop een alcoholblaastest ondergaan die eveneens aangaf dat de bestuurder gedronken had. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 1 promille. Tegen de inwoner van Genendijk is proces-verbaal. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 4 uur in zijn bezit.

Maastricht, brandstichting in woning:
Dinsdag 1 januari 2002 omstreeks 18.10 uur heeft in een woning aan de 7 Januaristraat te Maastricht een brandstichting plaatsgevonden. Een onbekende stopte door het raampje van het toilet een brandende doek naar binnen die op de deksel van het toilet viel. Deze deksel raakte in brand en veroorzaakte een hevige rook- en roetontwikkeling en stank in de woning. Een getuige die de rookontwikkeling zag waarschuwde de hulpdiensten. De brandweer moest, bij afwezigheid van de bewoners, de toegang tot de woning forceren en bluste daarna de brand. De schade bleef beperkt tot het toilet welke behoorlijk wat roetschade opliep. De politie stelt een onderzoek in naar de brandstichter.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie