Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 02-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 2-01-2002
2e Persbericht van woensdag 2 januari 2002

Berichten uit de regio

Brabant Zuid-Oost: Meer vals geld aangetroffen
De politie Brabant Zuid-Oost heeft in december 2001 dubbel zoveel vals geld aangetroffen als in dezelfde periode van het vorig jaar. Het gaat hierbij met name om valse briefjes van 25 en 100 gulden en 100 Duitse Marken. Valse Euros zijn nog niet aangetroffen. In totaal kwamen in december 2001 49 vals geld meldingen binnen. In december 2000 waren er dat 23. De politie verwacht in januari ook meer vals geld aan te treffen. Dit omdat tot 28 januari naast de Euro ook nog met de oude valuta betaald kan worden. Het Euro-actiecentrum vraagt ondernemers extra alert hierop te blijven. Vanaf 28 januari tot en met 31 maart kunnen de oude valuta alleen nog bij de banken gesorteerd ingewisseld worden.

Helmond: Inbraak in een woning
Tussen maandagochtend 07.15 uur en dinsdagavond 21.55 uur is er ingebroken in een woning aan de Arbergstraat. Op dit moment is niet bekend hoe men de woning is binnen gekomen. Uit de woning zijn een GSM, geluidsapparatuur en een videorecorder weggenomen.

Eindhoven: Inbreker op heterdaad betrapt
Een 42-jarige Eindhovenaar is dinsdagavond om 22.33 uur in een woning aan de Tongelresestraat aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt toen hij aan het inbreken was. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Eindhoven: Aanhoudingen na vernieling
Op de Hendrik Staetslaan is vanmorgen om 00.55 uur een 31-jarige inwoonster van Eindhoven aangehouden. De vrouw had kort ervoor met enkele bloempotten een ruit van een nabijgelegen woning vernield. Hierna had de verdachte de 51-jarige bewoonster nog enkele klappen in het gezicht gegeven. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Woensdagmorgen om 01.53 uur is op de Boschdijk een 46-jarige automobilist uit Boxtel aangehouden. De man bleek zijn auto te besturen terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1.75 promille aan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 9 uur.

Budel: Aanhouding
Op de Bosch is vanmorgen om 06.00 uur een 15-jarige inwoner van Budel aangehouden. De jongeman had kort ervoor iemand met een mes bedreigt en vernielingen gepleegd. Hij was bij zijn aanhouding in het bezit van
1 gram speed. De verdachte is overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Knegsel: Onder Invloed
Bij een controle op de Vessemseweg bleek een 19-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch zijn auto te besturen terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,20 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 6 uur.

Helmond: Groot aantal autos vernield
Tussen maandagavond 17.00 uur en dinsdagmorgen 10.00 uur zijn van 11 personenauto op de Griftstraat, 2 op de Hunzestraat, 2 op de Rijnlaan,
1 op de Vlietstraat en 1 op de Dinkelstraat de ruiten vernield. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in en verzoekt mensen die mogelijk getuige zijn geweest van deze ergerlijke vorm van vernieling zich bij hen te melden.

Deurne: Aanhouding na diefstal
Op de Kerkstraat is vanmiddag om 13.00 uur een 42-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een diefstal uit een woning aan de Kruisstraat gepleegd te hebben. Bij zijn aanhouding was hij in het bezit van diverse spullen waarvan hij de herkomst niet kon verklaren. Hij is overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie