Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koninklijke Marine neemt vluchtelingen aan boord

Datum nieuwsfeit: 02-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Koninklijke Marine neemt vluchtelingen aan boord

02-01-2002

Persbericht van het Ministerie van DefensieDV/PB/121

Ten zuiden van het Griekse eiland Kreta is de Hr. Ms. Amsterdam, een bevoorradingsschip van de Koninklijke Marine, bezig opvarenden aan boord te nemen van een in nood geraakt schip. De reddingsactie wordt in samenwerking met de Estremadura, een schip van de Spaanse marine, uitgevoerd. Met behulp van 3 Griekse helikopters zijn op dit moment reeds 10 kinderen, een zwangere vrouw en een oudere man overgebracht naar de Hr. Ms. Amsterdam.

Het schip is afkomstig uit Turkije en heeft ongeveer 200 vluchtelingen aan boord uit Irak, Sierra Leone, Pakistan en Turkije. Onder de opvarenden is geen bemanning aangetroffen. In afwachting van betere weersomstandigheden brengen de helikopters de opvarenden naar het Griekse vaste land.

De Hr. Ms. Amsterdam en de Estremadura maken deel uit van de Standing Naval Force Atlantic. STANAVFORLANT is samengesteld uit onderzeebootjagers en fregatten, primair afkomstig uit de NAVO lidstaten in het Atlantisch kustgebied.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie