Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 03-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-01-2002

Politieberichten district Rijn & Venen, 10.10 uur
Teveel alcohol op

WOERDEN In de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 januari is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond twee uur in de nacht controleerden politiemensen een automobilist op de Meulmansweg. De 59-jarige man uit Nieuwerbrug bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Op het politiebureau blies de man bij de ademanalyse 1,2 promille (475 ug/l), ruim twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Buren houden inbreker aan

BREUKELEN Op woensdag 2 januari werd een inbreker betrapt en aangehouden.

Rond zeven uur in de avond zag een bewoner van een woning aan de Broekdijk West dat een man zich verdacht bij de woning van de buren ophield. Vervolgens zag hij dat de verdachte over de heg van de buren klom. Hij waarschuwde twee andere buren en tezamen gingen zij poolshoogte nemen. Zij zagen dat de verdachte zich in de woning bevond. Die bemerkte dat hij betrapt was, vluchtte de woning via een raam op de eerste verdieping uit en probeerde rennend te ontkomen. De verdachte, een 37-jarige man uit Utrecht, werd echter door de drie buren aangehouden en in afwachting van de politie onder controle gehouden.

Daar de verdachte bij zijn vlucht een hoofdwond opliep, werd hij ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht. Na het onderzoek werd hij door politiemensen naar het politiebureau overgebracht en daar ingesloten.

Auto te water

VINKEVEEN Op woensdag 2 januari is een auto na een aanrijding in het water beland. Niemand raakte gewond.

Rond drie uur in de middag reed een 32-jarige man uit Bussum met zijn bestelauto over de Provincialeweg N 201, komende uit de richting van Mijdrecht. Voor hem reed een 53-jarige automobilist uit Guesnain (Frankrijk). Op een gegeven moment remde de Fransman af teneinde linksaf te slaan. De Bussummer zag dat te laat, remde nog wel en week uit. Daarbij botste hij tegen de rechter achterkant van zijn voorligger en reed vervolgens de sloot in. De sloot bleek gelukkig niet diep en de Bussummer kon zonder verwondingen, maar met een nat achterwerk zijn auto verlaten. Ook de Fransman liep geen verwondingen op. De auto werd met behulp van drie takelwagens uit de sloot getakeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie