Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Rivierenland

Datum nieuwsfeit: 03-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten

Donderdag, 3 januari 2002

* Onderzoek naar gestolen wieldoppen voltooid LOBITH - De politie heeft op 2 januari het onderzoek afgerond naar de diefstal van ongeveer 55 wielddoppen van auto's in Lobith. Deze diefstallen vonden plaats in de nacht van 28 op 29 december 2001. In dit verband werden snel daarna -naar aanleiding van een getuigeverklaring- vier jongeren van dertien en veertien jaar uit Lobith aangehouden in hun woning. Deze bekenden hun aandeel. De wieldoppen werden aangetroffen en in beslaggenomen. De meeste wielddoppen zijn inmiddels door de rechtmatige eigenaren opgehaald, er liggen nog enkele wieldoppen op het bureau in Zevenaar. Drie van de vier jongeren zijn doorverwezen naar bureau Halt. Eén van hen kreeg proces-verbaal.


Aanhangwagen schiet los en eindigt in Linge ELST - Op 3 januari heeft een 23-jarige man uit Kesteren rond 14.30 uur zijn aanhangwagen verloren toen hij op de Grote Molenstraat (vlak voor de 1e Weteringsewal) te Elst plotseling moest remmen. De aanhangwagen was beladen met kazen en vleesschalen. De aanhangwagen schoot los en verdween in de Linge. Met behulp van groot materieel en een duikteam van de brandweer kon de wagen geborgen worden. De gemeente heeft de weg tijdelijk afgezet.

---

Jaarplan 2002:
Politie en partners werken samen aan meer veiligheid Meer inspanningen op het gebied van verkeersveiligheid, een verdere professionalisering van de politiële jeugdzorg, nog meer aandacht voor inbraakpreventie en gerichte controles op plaatsen en tijdstippen waar het gebied om vraagt. Dit zijn in grote lijnen de hoofdpunten in het Jaarplan 2002 van het district Rivierenland van de politie Gelderland-Midden. Deze is op 15 december goedgekeurd door de burgemeesters van het district alsmede het openbaar ministerie. Bijzonder in het jaarplan is de erkenning dat niet alleen de politie invloed kan uitoefenen op de mate van veiligheid, maar ook de partners (zoals gemeenten, openbaar ministerie, bedrijven, maatschappelijke instellingen alsmede burgers).
Voor het Jaarplan 2002 heeft het district goed geluisterd naar de burgers in het gebied; wat vinden zij van belang en bepalend voor de veiligheid en de leefbaarheid? Het Jaarplan 2002 is een districtelijke afgeleide van het regionale jaarplan en krijgt spoedig een concrete invulling per unit.
In het Jaarplan 2002 wordt specifiek ingegaan op diverse prioriteiten van die gelden voor de gehele politieregio Gelderland-Midden:


* Jeugdcriminaliteit

* Geweldsdelicten (geweld op straat + geweld in huiselijke kring)
* Verkeersveiligheid

* Woninginbraken

Daarnaast gelden er enkele specifieke districtelijke prioriteiten:
* Overlast in de buurt

* Motorvoertuigencriminaliteit

* Milieu

Op de internetsite van het politiedistrict Rivierenland treft u uitgebreide informatie aan over het Jaarplan 2002.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie