Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

AVR verwerkt ook komende tien jaar afval in Regio Achte

Datum nieuwsfeit: 03-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: AVR
Zoek soortgelijke berichten
AVR


AVR verwerkt ook de komende tien jaar het afval in Regio Achterhoek 3 januari 2002

Het afval- en milieuconcern AVR-Bedrijven heeft een Europese aanbesteding gewonnen voor de verwerking van huishoudelijk restafval in de regio Achterhoek. Het contract is ingegaan op 1 januari 2002 en heeft een looptijd van 10 jaar. Het betreft de verwerking van circa 67.000 ton restafval afkomstig van 17 gemeenten in de Achterhoek. Bij elkaar tellen deze gemeenten ruim 250 duizend inwoners.

De regio Achterhoek is een samenwerkingsverband van 17 gemeenten dat een aantal gemeenschappelijke taken op regionale schaal uitvoert. Dit zijn gezondheidszorg, ambulancezorg, regionale brandweerzorg, de zorg voor de gemeentelijke archieven en afvalverwerking. Het restafval wordt verwerkt door AVR-AVIRA te Duiven. Dit bedrijf verwerkt al jaren het grootste deel van het brandbare huishoudelijk afval, dat in de Regio Achterhoek vrijkomt.

AVR-AVIRA behoort tot de Business Groep Overheden & Bedrijven van AVR. Deze businessgroep concentreert zich op afval & milieumanagement voor gemeenten, overheidsorganisaties, bedrijven en consumenten. Dit bedrijfsonderdeel biedt haar diensten binnen de gehele afvalketen aan. Dat wil zeggen van inzameling en transport tot en met scheiding, recycling en verwerking.

De verwerking van huishoudelijk afval in de Regio Achterhoek is voor AVR-AVIRA belangrijk. Zowel voor de eigen continuïteit als voor de verdieping van de relatie met de betrokken regio en andere gemeenten. De keuze voor AVR-AVIRA is volgens de regio Achterhoek mede gebaseerd op kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening

Profiel AVR-Bedrijven
AVR bestaat uit een groep gespecialiseerde ondernemingen op het gebied van integraal afval- en milieumanagement. Het concern biedt duurzame oplossingen voor vrijwel alle afval- en milieuvraagstukken. Het concern is nationaal en internationaal werkzaam in de gehele keten van afval- en milieuzorg en heeft circa 2.500 personeelsleden en een omzet van ruim 444 miljoen Euro (basis boekjaar 2000). De activiteiten omvatten consultancy, industriële- en maritieme dienstverlening, inzameling, opslag, overslag, transport, alsmede afvalverbranding met energieterugwinning, verwerking van gevaarlijk afval, compostering en recycling van monostromen zoals papier, glas en kunststoffen. Tot de afnemers van de diensten behoren industrie, bedrijven, overheden en consumenten.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie