Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe Raad van Commissarissen NS benoemd

Datum nieuwsfeit: 04-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Verkeer en Waterstaat

4 januari 2002

Nieuwe Raad van Commissarissen NS benoemd

Gisterenavond is tijdens een algemene vergadering van aandeelhouders van de NS een nieuwe Raad van Commissarissen benoemd. In de raad zijn benoemd:
· als president-commissaris voor de periode van vier jaar de heer Meijer (voorzitter van de Raad van Beheer van de Rabobank); · als commissaris tot uiterlijk 1 juli 2002
de heer Pans (secretaris-generaal van het ministerie van Verkeer en Waterstaat);
de heer Van Maanen (secretaris-generaal van het ministerie van Financiën);
de heer Van Eeghen (directeur-generaal Personenvervoer van het ministerie van Verkeer en Waterstaat);
de heer Van Dijkhuizen (thesaurier-generaal van het ministerie van Financiën).

De vier topambtenaren treden op eigen verzoek als commissaris af uiterlijk 1 juli 2002 of zoveel eerder als mogelijk is. De nieuwe Raad van Commissarissen zal zo spoedig mogelijk volgens de geldende procedures van recht tot aanbeveling van het zittend bestuur en recht tot aanbeveling en bezwaar van de Centrale Ondernemingsraad - op zoek gaan naar nieuwe leden, die dan uiteindelijk voor de reguliere periode van vier jaar worden benoemd. Zodra er een nieuw lid is gevonden, treedt de topambtenaar terug als commissaris.

De aandeelhouder, minister van Verkeer en Waterstaat Netelenbos, heeft eerder over de voorgenomen benoeming van de Raad van Commissarissen gesprekken gevoerd met de Centrale Ondernemingsraad en de directie van de NS. Ook de beoogd president-commissaris heeft met hen gesproken. Tijdens deze gesprekken werd duidelijk dat zij de benoeming van de Raad van Commissarissen ondersteunen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie