Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 04-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 4-01-2002
Politiebericht Groningen
Vrijdag 4 januari 2002

Dagelijkse berichten

Westerlee: automobilist onder invloed tegen boom Op de Emergoweg in Westerlee reed een 48-jarige automobilist uit Beerta donderdagnacht tegen een boom aan. De man reed door de rechterberm en kwam vervolgens aan de linkerkant tegen een boom tot stilstand. Hij bleek te hebben gedronken (1.2 promille). Een dagvaarding is uitgeschreven en proces-verbaal wordt opgemaakt. De auto is afgesleept.

Stadskanaal: auto op de kop op fietspad
Een 83-jarige automobilist uit Veendam raakte donderdagmiddag op de Unikenstraat in Stadskanaal een vluchtheuvel en vervolgens de macht over het stuur kwijt. Aan de linkerkant van de weg raakte hij een lichtmast en een boompje waardoor de auto op de kop op het naastgelegen fietspad kwam te liggen. Het ambulancepersoneel kon de man uit zijn benarde positie bevrijden en bracht de man naar het ziekenhuis in Stadskanaal. Daar werd een polsfractuur geconstateerd. De wagen is afgesleept.

Musselkanaal / Delfzijl: autos in beslag genomen Bij een controle op de Brinkstraat in Musselkanaal donderdagmiddag bleek dat een 20-jarige automobilist uit die plaats zonder rijbewijs reed. Zijn auto was niet verzekerd of gekeurd. Omdat de man vaker voor dit vergrijp is gepakt werd de auto, in overleg met het openbaar ministerie, in beslag genomen. Een 66-jarige automobiliste werd gecontroleerd op de Nieuweweg in Delfzijl. De auto bleek niet verzekerd en de vrouw reed zonder rijbewijs. Zij is reeds eerder voor deze feiten aangehouden en ook haar auto werd in beslag genomen.

Borgercompagnie: twee jongens gewond bij afladen platen van aanhanger Bij het afladen van vier stalen platen van zon 150 kg per stuk raakten donderdagmiddag twee jongens, 18 en 16 uit respectievelijk Muntendam en Wildervank, gewond. De platen zijn bedoeld om een loods te bouwen aan de Borgercompagniesterweg in Borgercompagnie. Bij het losmaken van een spanband zakte de aanhanger waar de platen oplagen wat weg en konden de jongens de vracht niet meer houden en kwamen onder de platen terecht. De 18-jarige jongen kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. De andere jongen werd met rugletsel opgenomen in een ziekenhuis in Groningen.

Delfzijl: man (27) aangehouden voor insluiping
Een 27-jarige man uit Delfzijl is donderdagochtend aangehouden voor een insluiping in de woning van een 23-jarige vrouw aan de Iersestraat in Delfzijl. De vrouw werd donderdagochtend wakker van gestommel in de woning en kwam oog in oog te staan met de insluiper. Hij ging ervandoor maar op basis van het signalement kon de politie de man aanhouden. Hij is vermoedelijk via flipperen binnen gekomen.

Muntendam: aanrijding tussen twee fietsers
Op de Tussenklappen in Muntendam botsten donderdagochtend twee fietsers tegen elkaar aan. Een 50-jarige fietser zei dat hij tijdens het fietsen achterom keek of zijn achterlicht brandde en kwam daarbij op de linkerweghelft. Hij botste daar tegen een 15-jarige fietsster uit Muntendam die met hoofdletsel voor onderzoek naar een ziekenhuis in Groningen werd gebracht.

Groningen: flessentrekker aangehouden
In een hotel aan het Zuiderdiep heeft de politie donderdagavond een 49-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man had `zich sinds eind december ingeschreven in het hotel. De eigenaar vertrouwde de bezoeker niet en vroeg hem de rekening te betalen. Toen bleek dat de gast geen geld had om zijn verblijf te bekostigen. Aan het bureau bleek dat de verdachte meerdere keren was aangehouden voor soortgelijke vergrijpen. Vermoedelijk heeft de man de afgelopen maand in meerdere hotels geslapen zonder de rekening te kunnen voldoen. De man is ingesloten.

Groningen: heler opgepakt
In de Visserstraat heeft de politie afgelopen nacht een 35-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Agenten zagen dat de man een tas met goederen bij zich had. Toen de agenten in de tas mochten kijken bleken daar enkele etenswaren, vermoedelijk van diefstal afkomstig en een gestolen cassettedeck in te zitten. De verdachte kon geen verklaring over de goederen geven en is daarop ingesloten voor een verder onderzoek.

Groningen: baldadigheid
Een 25-jarige man uit Amersfoort is afgelopen nacht van straat geplukt. De man vond het nodig een straatzanger op de Grote Markt te belagen. Toen agenten de verdachte daarop aanspraken gooide hij een patatje oorlog naar de politie agenten. Dat betekende oorlog. De man bleek onder invloed en is ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: gestolen auto met daders
Op een parkeerplaats aan het Hyadenpad heeft de politie afgelopen nacht een 19-jarige vrouw zonder vaste woonplaats aangehouden. De vrouw reed in een auto de vorige nacht werd weggenomen vanaf de Steentilstraat. Agenten zagen de vrouw rijden terwijl bij controle bleek dat de auto was ontvreemd. Bij de vrouw in de auto zat een 31-jarige man uit Groningen. Beiden zijn voor onderzoek ingesloten.

Groningen: auto uit de bocht
Op de Plataanlaan botste afgelopen nacht een 20-jarige man uit Groningen met zijn auto tegen de vangrail aan. De man is vermoedelijk door te hoge snelheid bij de kruising met de Bedumerweg in een slip geraakt, waarna hij tegen de vangrail tot stilstand kwam. Een inzittende van de bestuurder kwam met een klap tegen de voorruit aan en hij moest met snijwonden in het gezicht naar een ziekenhuis. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn . bij een blaastest werd een promillage van 1.3 promille geconstateerd. De man kreeg een proces verbaal. De auto moest worden afgesleept.

Groningen: vernieling cafetaria automaat
Een 22-jarige man uit Nieuw Buinen moest afgelopen nacht mee naar het politiebureau. De man trachtte zonder betaling de frikandellen automaat aan de Oosterstraat te openen. Hierbij werden door hem meerdere luikjes beschadigd. De man bleek onder invloed. Aan het politiebureau kreeg hij een proces verbaal voor dronkenschap en baldadigheid.

Groningen: snelkraak
Afgelopen nacht hebben inbrekers een snelkraak gepleegd bij een bontzaak aan de Verlengde Hereweg. Met behulp van, vermoedelijk een gestolen auto, werden twee etalageruiten stuk gereden. Uit de winkel werden meerdere dure leren- en bontjassen weggenomen. Een onderzoek naar de daders leverde nog geen verdachten op.

Haren: diefstal uit woning en diefstal auto
In de woensdagnacht werd ingebroken in een woning aan de Rijksstraatweg. Aan de achterzijde van de woning werden een aantal deuren beschadigd. De serredeur van de woning werd door de verdachten opengebroken. Uit de woning werden diverse goederen, zoals pinpasjes, portemonnee, cheques, mobiele telefoon en de autosleutels weggenomen. Uiteindelijk namen de daders ook de auto van de bewoner, die op de oprit stond, weg. De auto werd later teruggevonden op de Hoornsedijk, terwijl de auto vast stond in de modder. Een aantal goederen uit de woning werden in een afvalbak aan de Hoornsedijk aangetroffen. De fiets van de vermoedelijke dader werd aangetroffen op het terrein van een benzinestation aan de Rijksstraatweg. *Een soortgelijke woninginbraak vond plaats bij een pand aan de Reigerweg in Haren. Ook daar bleek een toegangsdeur en raamkozijn te zijn vernield. De dieven namen enkele goederen, zoals een portemonnee, zonnebrillen en paperassen weg uit de woning. Deze goederen werden eveneens terug gevonden in de afvalbak aan de Hoornsedijk.

Groningen: heling
De politie heeft donderdag een 49-jarige Groninger aangehouden voor het helen van gestolen goederen. Op 1 januari werden twee inbrekers aangehouden in verband met een inbraak bij een studentenhuis aan de Grote Markt. Agenten zagen dat de beide mannen goederen afleverden bij een oliebollenkraam aan de Boteringestraat. Na een onderzoek door de agenten konden zij vaststellen dat de beide verdachte Groningers, 40 en 31 jaar oud, een fax- en telefoonapparaat bij de kraam hadden afgeleverd. Nadat de beide mannen waren aangehouden bekenden zij de diefstal en de verkoop van de beide apparaten aan de oliebollenboer. De kraamhouder werd later eveneens aangehouden en hij bekende de heling. De zoon van de oliebollenboer, een 24-jarige Groninger, was het niet eens met de aanhouding van vader. Hij kwam aan het bureau verhaal halen en eiste dat vader werd vrijgelaten om de kraam te kunnen bedienen. Toen dit niet door ging begon junior in het bureau met appelflappen en beslag te gooien, waardoor het in de hal en portaal van het bureau Rademarkt en op de trappen een grote smeerboel werd. De man weigerde het geheel weer schoon te maken en werd daarop zelf eveneens ingerekend. Na verhoor werd junior weggestuurd met een proces verbaal en een schoonmaakrekening. Ook vader kon na verhoor huiswaarts. De beide inbrekers zitten nog vast.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.14 euro/min)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...