Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten politie Rivierenland

Datum nieuwsfeit: 04-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten


Persberichten politie Rivierenland

---

Vrijdag, 4 januari 2002


*
Politie houdt parkeercontroles
ZEVENAAR - Gistermiddag 3 januari heeft de politie parkeercontroles gehouden in het centrum van Zevenaar. In totaal werden 26 mensen bekeurd wegens fout parkeren.
Westervoorder aangehouden wegens rijden zonder rijbewijs WESTERVOORT - Op donderdag 3 januari werd op de Rivierweg in Westervoort een 19-jarige inwoner van deze plaats aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs, het opgeven van een valse naam en joyriding. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


* Inmiddels drie gevallen van oplichting van bejaarden Politie gaat gericht surveilleren rond gelduitgiftepunten De politie in de politieregio Gelderland-Midden gaat gericht surveilleren rond gelduitgiftepunten in de regio. Zij roept burgers op aan de politie door te geven als er zich schijnbaar doelloos rondhangende personen in de buurt van bijvoorbeeld geldautomaten ophouden. De politie is in het kader van de euroconversie nadrukkelijk present op straat; het is een kleine moeite om poolshoogte te nemen. Liever een keer te veel gebeld, dan een keer te weinig.
De politie neemt deze maatregel naar aanleiding van drie voorvallen, waarbij bejaarden kennelijk naar het huis zijn gevolgd nadat zij geld hebben opgenomen. In drie gevallen maakten de mannen zich bekend als medewerkers van de politie. In twee gevallen werden de personen binnengelaten. Een 88-jarige man uit Rozendaal werd bewogen zijn geld mee te geven voor onderzoek naar mogelijke vervalsingen. Een 76-jarige vrouw uit Arnhem merkte dat de man in een onbewaakt moment er vandoor was gegaan met het geld. Een 94-jarige Arnhemse man vertrouwde de zaak niet en sloot de deur en belde de politie. Op basis van de verklaringen van de slachtoffers heeft de politie een (weliswaar summier) signalement. De politie op straat neemt deze signalementen mee. Bij twijfel: bel de politie
De politie waarschuwt iedereen uit te kijken voor personen die om onduidelijke redenen interesse hebben voor de euro's. Kernboodschap: als men de zaak niet helemaal vertrouwt, kan men in alle gevallen de politie bellen.
De politie benadrukt dat men er van uit mag gaan dat eurobiljetten die worden opgehaald bij de bank of worden gepind, niet vervalst zijn. Mocht een burger door iemand worden benaderd met het verzoek de biljetten mee te mogen nemen voor onderzoek, dan doet men er het verstandigst eerst contact op te nemen met de politie.

Legitimatie
Mocht het al zo ver komen dat de politie biljetten in beslag wil nemen voor onderzoek, dan zal er een verklaring worden opgenomen door politieambtenaren die zich als zodanig zorgvuldig dienen te legitimeren. Burgers hebben recht om politieambtenaren naar het legitimatiebewijs te vragen.
Bij inbeslagname krijgt de benadeelde een officieel bewijs van ontvangst. Nogmaals: bij twijfel kan men direct de politie bellen.
---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: (communicatie@politierivierenland.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie