Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 04-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 4-01-2002
Politieberichten van 4/1 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Noard-Burgum: afvalverbranding
Woensdag omstreeks 10.50 uur werd door het milieuhandhavingsteam een 52-jarige inwoner van Noard-Burgum bekeurd ter zake het illegaal verbranden van afval. De verdachte was bezig met ongeveer 56 m3 afval, bestaande uit hooi, riet, (on)geverfde houtdelen en plastic zakken, te verbranden. Dit vond plaats bij zijn woning aan de Oude Commissiewei. De verdachte had geen ontheffing van de gemeente. De politie schat dat de verdachte op deze manier ongeveer 2300 heeft uitgespaard. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Joure: aanrijdingen
Vanmorgen tussen 07.00 en 10.00 uur deden zich op en nabij de rotonde Joure, zowel op de Rijksweg A6 als de Rijksweg A7 een 7-tal aanrijdingen voor. Bij al deze aanrijdingen was alleen sprake van materiele schade. De aanrijdingen waren het gevolg van een glad wegdek door opvriezing en een te hoge snelheid. Verschillende auto`s moesten worden weggesleept. De aanrijdingen hadden geen files tot gevolg. Door de wegbeheerder (Rijkswaterstaat) was en werd gestrooid.

Oudehorne: aanrijding met paard
Vrijdag omstreeks 07.10 uur vond op de Oldeberkoperweg een aanrijding plaats tussen een loslopend paard en een personenauto, die werd bestuurd door een 39-jarige inwoner van Oudehorne. Het paard, eigendom van een 31-jarige inwoner van Oldeberkoop, werd bij de aanrijding gedood. Nog drie paarden, die losliepen, konden in een nabijgelegen weiland worden gedreven. De autobestuurder bleef ongedeerd. De auto moest worden weggesleept.

Leeuwarden: dealer aangehouden
Vrijdag omstreeks 11.00 uur werd op de Van Loonstraat een 45-jarige dealer uit Leeuwarden aangehouden. Hij had zojuist een wikkel heroïne verkocht aan een 28-jarige inwoner van Twijzel. Ook deze persoon werd aangehouden. Beide verdachten werden overgebracht naar het bureau. De Leeuwarder bleek nog in het bezit te zijn van 16 wikkels(paar gram) heroïne. De heroïne werd in beslag genomen. De beide verdachten kregen een proces-verbaal en werden na verhoor weer heengezonden.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie