Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

College Breda bereid mee te werken aan winkel Ikea

Datum nieuwsfeit: 04-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

04-01-2002

College bereid mee te werken aan winkel Ikea
Ikea wil graag omstreeks de zomer van 2002 starten met de bouw van een Ikea-winkel bij de Ettensebaan/Kruisvoort. Hiertoe heeft Ikea een verzoek om vrijstelling van het geldende bestemmingsplan ingediend. Het college van B&W is in principe bereid om mee te werken aan dit verzoek. De afwijking van het bestemmingsplan betreft vooral de omvang van de detailhandel en de daarbij behorende horecagelegenheid. Ruimtelijk past het plan in het bestemmingsplan. De commissie Welstand, Architectuur en Monumenten (WAM) heeft het gebouw architectonisch positief beoordeeld.
Vrijstelling is ook nodig voor een reclamezuil van 40 meter hoog. Uit een zogenoemd distributieplanologisch onderzoek blijkt dat een vestiging van Ikea geen problemen oplevert voor de omgeving, waaronder gevestigde bedrijven en winkels. Het verzoek voor vrijstelling en het bouwplan ligt gedurende 3 weken vanaf 7 januari ter inzage bij de balie voorlichting in het Stadskantoor. Iedereen kan een schriftelijke inspraakreactie geven op het verzoek.

Locatie
De locatie Ettensebaan/Kruisvoort is gekozen om de ontsluitingsmogelijkheden van het perceel. De locatie is goed bereikbaar met de auto door de ligging aan de Ettensebaan en bij de A16. Bovendien ligt de locatie op de as van het openbaar vervoer. Verder is de ligging gunstig door de woonboulevard vlakbij.

Vier bouwlagen
Het nieuwe gebouw van Ikea zal bestaan uit vier bouwlagen. De begane grond en de eerste verdieping vormen twee parkeerlagen. Daarboven komen de twee bouwlagen met de winkel en het magazijn. Het totale bedrijfsvloeroppervlak zal ongeveer 23.500 m2 gaan bedragen. In totaal zullen op de nieuwe locatie zon 1.250 parkeerplaatsen beschikbaar zijn.

Breda, 4 januari 2002

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie