Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Camping ´Ons Buiten´ wint Prijs Creatief Ondernemerschap

Datum nieuwsfeit: 04-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Kamer van Koophandel Middelburg
Zoek soortgelijke berichten
Kamer van Koophandel Middelburg

spanning

Bedrijven op vervuilde grond krijgen hulp

Camping ´Ons Buiten´ wint Prijs Creatief Ondernemerschap

Zeeland Camping ´Ons Buiten BV´ uit Oostkapelle is winnaar geworden van de Prijs Creatief Ondernemerschap 2002. Deze prestigieuze titel werd voor de 20e maal uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Kamer van Koophandel op donderdag 3 januari in de Stadsschouwburg te Middelburg.

Ondernemer Krijn Jan Coppoolse en z´n zoon Gabriël kregen de prijs, een oorkonde met daarbij een beeldje gemaakt door de kunstenares Judith Braun, uit handen van de voorzitter van de Kamer van Koophandel de heer L.A. van Gelder.

De Kamer van Koophandel is onder de indruk van de creativiteit en de vernieuwingsdrang van camping ´Ons Buiten´. Vanaf het begin heeft de heer Coppoolse veel aandacht geschonken aan gastheerschap, service en kwaliteit. Zo was `Ons Buiten' in 1972 de eerste camping in Zeeland met een openlucht-zwembad.

In de loop van de jaren heeft Coppoolse opengestaan voor de wensen van zijn bezoekers en deze geprobeerd te vertalen in voortdurende verbeteringen van de voorzieningen op de camping. Die wensen lagen aanvankelijk vooral op het gebied van de sanitaire voorzieningen, vervolgens op zaken als beschikbaarheid van een zwembad, van horeca- en winkelfaciliteiten en van sportmogelijkheden zoals een tennisbaan en midgetgolfterrein. De recreant van nu verlangt volop privacy en vraagt hij om steeds grotere standplaatsen.

Verlanglijstje
Ook wensen op het gebied van het milieu en het `beleven' staan hoog op het verlanglijstje van de recreant. Zeeland Camping ´Ons Buiten´ speelt daarop in door het aanbieden van diverse natuurgerichte activiteiten, zoals een fietstocht om de natuur en het landschap van Walcheren te beleven. Coppoolse loopt hiermee niet alleen in Zeeland maar ook landelijk voorop.

Investeringen
Voor veel ondernemers in de branche is camping ´Ons Buiten´ een inspiratiebron voor nieuwe ontwikkelingen. Deze ondernemer weet als geen ander de vertaalslag te maken van datgene wat de recreant wil naar kwaliteit en sfeer op zijn onderneming. Dit gaat gepaard met een aanzienlijke investeringssom. In de afgelopen vijf jaar heeft Zeeland Camping ´Ons Buiten´ jaarlijks gemiddeld een bedrag van ruim 350.000 Euro geïnvesteerd in kwaliteit.

De inspanningen op het gebied van gastheerschap, kwaliteit en klantenbinding zijn ook andere niet ontgaan. Als één van de eerste is Zeeland Camping ´Ons Buiten´ reeds in 1987 door de ANWB onderscheiden als Camping van het Jaar. Ook de Duitse zusterorganisatie van de ANWB rekent deze onderneming tot de top van West-Europa.

Milieu
Het milieu speelt een belangrijke rol voor ´Ons Buiten´. Door tal van maatregelen probeert Coppoolse het verbruik van water, gas en electriciteit terug te brengen. Zo heeft de camping al sedert 1985 zonnepanelen in gebruik die zorgen voor de verwarming van het zwembad en de douches. Op het bedrijf is eveneens een zogeheten grijswater-systeem in gebruik, waarmee regenwater en spoelwater van het zwembad wordt opgevangen om te kunnen worden hergebruikt voor het spoelen van toiletten.

Standplaatsen
Ondanks de vooraanstaande positie die de onderneming nu inneemt en de uitstekende naamsbekendheid in de toeristische sector, blijft de onderneming zich verder ontwikkelen. Het terrein is onlangs met ruim 4 hectare uitgebreid tot in totaal 12 hectare. Deze uitbreiding is gepaard gegaan met een zeer beperkte toename van het aantal standplaatsen. De extra ruimte is vooral ingezet om de standplaatsen te vergroten, om de voorzieningen te verbeteren en in te passen in het landschap. Zo wordt er samengewerkt met de Stichting Landschapsbeheer Zeeland.

Daarnaast heeft de ondernemer samen met een collega-ondernemer vergevorderde plannen om een terrein van circa 15 hectare op een natuurlijke wijze met groen in te vullen en dit gebied openbaar toegankelijk te stellen.

Ook heeft Coppoolse een belangrijke bijdrage geleverd aan de vooraanstaande positie die de Zeeuwse toeristische sector inneemt. Zo is hij al ongeveer twintig jaar actief betrokken bij de Stichting Zeeland Campings. Deze stichting zet zich in om topkwaliteit te leveren aan recreanten door professionalisering van het ondernemerschap. Ook is hij jarenlang als secretaris actief geweest binnen het Zeeuwse bestuur van de vereniging van recreatie-ondernemers (Recron) en zijn bestuurslidmaatschap van het Bureau voor Toerisme Zeeland tussen 1996 en 2001.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie