Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vader Rochelle gehoord door de kinderrechter

Datum nieuwsfeit: 04-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Actueel

Vader Rochelle gehoord door de kinderrechter

Bron: Rechtbank Dordrecht

Datum actualiteit: 4-01-2002

Vandaag heeft de kinderrechter in de Rechtbank Dordrecht in een besloten zitting de vader van Rochelle Rikkers gehoord over de voorlopige ondertoezichtstelling, die reeds op 19 december 2001 is uitgesproken voor de duur van drie maanden. Na een dergelijke beslissing moeten de belanghebbenden binnen 14 dagen door de rechter worden gehoord.

Naast de vader van het kind hebben ook de officier van justitie, de Raad voor de Kinderbescherming en de Gezinsvoogdij-instelling Dordrecht die met het toezicht is belast, hun visie op de reeds gegeven beslissing kenbaar kunnen maken. Ook de moeder moet worden gehoord, maar dat kan thans nog niet gebeuren, aangezien zij nog in Spanje in bewaring verblijft. Het verhoor van vandaag wordt niet gevolgd door een nieuwe beslissing van de kinderrechter; de beslissing tot voorlopige ondertoezichtstelling is immers al genomen.

De kinderrechter heeft in de gesprekken van vandaag geen aanleiding gezien om die beslissing weer ongedaan te maken. De voorlopige ondertoezichtstelling blijft dan ook van kracht tot 19 maart 2002. Gedurende die periode houdt de Gezinsvoogdij-instelling toezicht op Rochelle. De kinderrechter heeft de Raad voor de Kinderbescherming verzocht een onderzoek in te stellen naar de vraag of er een definitieve ondertoezichtstelling moet worden uitgesproken.

De Gezinsvoogdij-instelling vindt het in het belang van Rochelle dat zij gedurende dat onderzoek op een neutrale plaats in een pleeggezin zal worden ondergebracht zodat zij voorlopig in alle rust kan worden geobserveerd om te bezien of zij schade heeft opgelopen, en zo ja welke.

Beslissingen met betrekking tot ondertoezichtstelling hebben geen betrekking op het ouderlijk gezag. Of in het gezag over Rochelle, dat thans bij haar moeder berust, wijziging moet komen, is nu niet aan de orde. Die vraag zal waarschijnlijk eerst na een eventuele strafrechtelijke vervolging van de moeder actueel worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie