Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herontwikkeling Piazza van start

Datum nieuwsfeit: 04-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 4 januari 2002

Herontwikkeling Piazza van start

Met het plaatsen van de noodhuisvesting voor winkels op het 18 Septemberplein zijn de eerste activiteiten voor de herontwikkeling van de Piazza gestart. Vanaf dit moment zullen de activiteiten voor de herontwikkeling van de Piazza en omgeving steeds duidelijker zichtbaar worden. De komende jaren zullen in dit gebied forse bouwactiviteiten plaatsvinden, wat zal resulteren in een versterking van het winkelgebied in de Eindhovense binnenstad.

Behalve de vernieuwing van het huidige Piazzagebouw staan verder de nieuwbouw van de Duitse electronicagigant Mediamarkt (naast de parkeergarage Mathildelaan) en een glazen loopbrugverbinding over de Boschdijk gepland.

Verplaatsing fiets- en voetgangersverbinding
Deze maand zal, voor zover de weersomstandigheden het toelaten, worden gestart met het verleggen van kabels en leidingen rond de Piazza aan de Boschdijktunnelzijde en aan de kant van het 18 Septemberplein. Dit heeft gevolgen voor het voetgangers- en fietsverkeer ter plaatse. Voor beide weggebruikers zal de verbinding worden verplaatst naar de overzijde van de Boschdijktunnel. Op het 18 Septemberplein blijft het gebruik voor fietsers (in beide richtingen) en voor voetgangers mogelijk. Fietsers en voetgangers zullen in het gebied met verwijsborden worden omgeleid.

Verplaatsing bushalte
Vanaf de derde week in januari 2002 zal, mits de weersomstandigheden het toelaten, de bushalte aan de Boschdijktunnelzijde voor langere tijd worden vervangen door twee nieuwe halteplaatsen. De nieuwe bushalteplaatsen komen aan de Mathildelaan (ter hoogte van de Lichttoren) en aan de Emmasingel (ter hoogte van het Admirant kantoorgebouw).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie