Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 05-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 5-01-2002
Politiebericht Groningen
Zaterdag 5 januari 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: geluidsapparatuur in beslag genomen
De politie heeft vrijdagnacht geluidsapparatuur in beslag genomen in een woning aan de Bonairestraat. Er kwamen klachten over geluidsoverlast uit de buurt en omdat dit niet de eerste keer was is de stereo-installatie in beslag genomen. Tegen de 26-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij weigerde de deur te openen zodat de agenten de toegang moesten forceren.

Groningen / Haren: rijden onder invloed
Een 60-jarige automobilist uit Haren werd vrijdagnacht gecontroleerd op de Gorechtstraat in Haren voor het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 1.45 en krijgt een dagvaarding en zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie trof een 33-jarige automobilist uit Groningen achteruit rijdend aan in de Muurstraat in zijn woonplaats. Hij blies een promillage van 1.2 en moest zijn rijbewijs inleveren.

Groningen: bonnen voor beledigingen
In de Herestraat riep een 14-jarige fietser uit Groningen meerdere malen beledigingen tegen surveillerende agenten. Hij werd achterhaald in de Stoeldraaiersstraat en kreeg op het bureau een proces-verbaal. De fiets van de jongen wordt nog onderzocht of die van diefstal afkomstig is. De bestuurder van een auto die een bon kreeg voor het verkeerd geparkeerd staan in de Steentilstraat beet de verbaliserende agent een beledigende tekst toe. Hij bekende op het bureau de belediging en kreeg een schikkingsvoorstel van 220 euro.

Groningen: fietsverlichtingscontrole levert 41 bekeuringen op In de loop van de vooravond van vrijdag is er op diverse locaties in de binnenstad een fietsverlichtingscontrole gehouden. In totaal kregen 41 fietsers een bekeuring. Een 21-jarige vrouw uit Groningen gaf een valse naam op en kreeg boven op haar bon voor de verlichting (23 euro) er een bij voor het opgeven van een valse naam (86 euro).

Veendam: rijden onder invloed
Op de Kerkstraat in Veendam viel vrijdagnacht een 23-jarige automobilist uit Wildervank op omdat hij zijn verlichting doofde op het moment dat de politieauto in beeld kwam. Hij werd gecontroleerd en bleek met drank op te rijden (1.2 promille). Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Delfzijl: drie woninginbraken door hengelen
In Delfzijl werd in korte tijd in de vrijdagnamiddag / begin van de avond in drie woningen ingebroken. De dader(s) kwamen binnen door het zogeheten hengelen. De bewoners van woningen aan de Kleine Belt, Saturnusstraat en Lapland zagen dat er diverse spullen verdwenen waren. Onder andere geld, laptops, identiteitpapapieren en een printer. Inbraken door hengelen (met een haakje door de brievenbus het slot openen) of door flipperen (met een plastic kaartje de slotschoot terugduwen) kunnen voorkomen worden om altijd de deur op het nachtslot te draaien.

Appingedam: man (21) aangehouden voor bedreiging Een 52-jarige fietsster uit Appingedam werd op de Focco Ukenalaan in har woonplaats bedreigd door een man die midden op de weg liep. Zij belde met haar fietsbel waarop de 21-jarige man uit Appingedam agressief reageerde. De vrouw voelde zich bedreigd en belde de politie die de man op basis van het signalement aan kon houden op de Farnsumerweg. Na verhoor werd de man op vrije voeten gesteld.

Appingedam: rijbewijs ingenomen voor snelheidsovertreding Een 41-jarige automobilist uit Delfzijl werd vrijdagnacht betrapt op de N 360 bij Appingedam voor een snelheidsovertreding met een overschrijding van 60 km per uur. Hij reed ruim 150 km per uur. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Marum: vrouw aangereden
Op de De Wending in Marum stak een 29-jarige vrouw uit Marum plotseling de weg over en kwam in botsing met een 57-jarige automobilist uit dezelfde plaats. De vrouw kwam te vallen en was enige tijd buiten bewustzijn. Voor de zekerheid werd de vrouw door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na onderzoek kon de vrouw zonder noemenswaardig letsel weer naar huis.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.14 euro/min)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie