Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 05-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 5-01-2002
Politieberichten van 4/1 (13.00 uur) t/m 5/1 (13.00 uur)

Drachten: zware mishandeling
Donderdag omstreeks 23.00 uur vond in een woning aan de Boekweitkamp een zware mishandeling plaats. Een 41-jarige inwoner van Drachten werd met een schep op zijn hoofd geslagen door de 43-jarige bewoner. Het slachtoffer werd zwaar gewond overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Groningen, alwaar de man in de loop van vrijdagmiddag aan zijn verwondingen is overleden. De bewoner werd aangehouden en een 34-jarige inwoner van Drachten, die zich eveneens in de woning bevond werd ook aangehouden. De ruzie was in eerste instantie ontstaan tussen het slachtoffer en de bezoeker. De bewoner bemoeide zich ook met de zaak. Waarover de ruzie is ontstaan, is nog steeds niet duidelijk. De beide verdachten zitten nog vast en zullen worden voorgeleid.

Drachten: aanrijding met gewonde
Vrijdag omstreeks 12.15 uur stond een 33-jarige inwoner van Heerenveen met zijn personenauto stil op de Stationsweg. Een achteropkomende personenauto, bestuurd door een 68-jarige inwoner van Drachten, had te laat in de gaten dat de auto voor hem stilstond en botste op zijn voorligger. Een 27-jarige inwoonster van Heerenveen, inzittende van de stilstaande auto, klaagde over nek- en hoofdpijn en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Breezanddijk: snelheid
Vrijdag omstreeks 13.35 uur werd op de Rijksweg A7 een bestuurder van een personenauto bekeurd ter zake het overschrijden van de maximumsnelheid. De bestuurder, een 41-jarige inwoner van De Kwakel, reed met een snelheid van 199 kilometer per uur, terwijl aldaar 120 was toegestaan. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd.

Leeuwarden: dealer aangehouden
Vrijdag omstreeks 15.30 uur werd in de Ayttasteeg een 18-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De verdachte werd op heterdaad betrapt toen hij bezig was met dealen van harddrugs. Bij zijn aanhouding was de verdachte nog in het bezit van 1 gram zuivere cocaïne. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De cocaïne werd in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Franaker: brand schuur
Vrijdag omstreeks 15.15 uur brak brand uit in een schuurtje (garagebox) achter een woning aan de Hessel van Martenastraat. De brandweer, die het vuur heeft geblust, kon niet voorkomen dat het schuurtje in zijn geheel afbrandde. Het schuurtje was eigendom van een 50-jarige inwoner van Franeker. Het er naast gelegen schuurtje liep rook- en waterschade op. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Leeuwarden: inbraak woonboot
Tussen maandag en donderdag werd ingebroken in een woonboot, die lag afgemeerd aan de Willemskade. De toegangsdeur werd opengebroken. Uit het woongedeelte werden een tv, een videorecorder, een radio/cd-speler, 70 cd`s, een telefoon, kleding en een rijbewijs weggenomen. De eigenaar, een 34-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Burgum: winkeldiefstal
Vrijdag omstreeks 17.30 uur werden twee mannen op heterdaad betrapt bij het stelen van 3 jassen uit een winkel aan de Tjibbe Geartsstrjitte. Toen ze betrapt waren, gingen zij er vandoor. De eigenaar van de winkel, een 35-jarige inwoner van Burgum, achtervolgde de twee verdachten. Het gelukte de eigenaar één verdachte, een 28-jarige inwoner van Burgum, aan te houden. De andere ging er, met achterlating van de jassen, vandoor. De aangehouden verdachte werd overgedragen aan de politie. Hij werd overgebracht naar het bureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld. De andere verdachte is nog niet bekend.

Leeuwarden: aanrijding met gewonde
Vrijdag omstreeks 16.50 uur fietste een 62-jarige inwoonster van Marssum over de ventweg van de Julianalaan. Toen zij een geparkeerde auto wilde passeren, opende de bestuurder, een 30-jarige inwoner van Leeuwarden, het portier. De fietsster reed tegen het geopende portier aan en kwam ten val. Zij liep vermoedelijk een gebroken knie op en werd met de ambulance overgebracht naar het MCL-Zuid.

Leeuwarden: schoorsteenbrand
Vrijdag omstreeks 19.00 uur was de bewoner van een woning aan de Cronjestraat bezig zijn houtkachel op te stoken. Plotseling hoorde hij een hoop lawaai in het rookkanaal. De bewoner, 40 jaar, ging toen op onderzoek uit en zag dat de vlammen uit de schoorsteen sloegen. Hij heeft hierop de houtkachel geblust en de brandweer gebeld. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de schoorsteen niet was geveegd en dat daardoor de brand was ontstaan. De schade bleef beperkt tot het rookkanaal.

Wommels: onder invloed
Zaterdag omstreeks 01.40 uur werd op de Littenserbuorren een bestuurder van een bromfiets gecontroleerd. De bestuurder, een 48-jarige inwoner van Bears, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 510 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een ijverbod voor 5 uren opgelegd.

Oosterwolde: aanrijding politieauto
Zaterdag omstreeks zag een patrouille op de Brinkstraat een personenauto rijden, die zijn wilden controleren. De bestuurder kreeg een stopteken doch in plaats van te stoppen, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Via de Nanningaweg en de Hoge Gaardelaan ging het de Stationsstraat in, waarbij de bestuurder in botsing kwam met de aldaar liggende betonblokken en vervolgens zijn auto plotseling tot stilstand bracht. De achtervolgende politieauto, bestuurder door een 41-jarige politieman, kon de auto niet meer ontwijken en botste tegen de achterzijde van de auto. De bestuurder sprong vervolgens uit de auto en trachtte te ontsnappen. Na een korte achtervolging te voet kon de bestuurder, een 35-jarige inwoner van Oosterwolde, in de Passage worden aangehouden. Het bleek dat de bestuurder had gedronken. Aan het bureau blies de verdachte 270 ug/l. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 1 uur. De auto van verdachte werd totaal vernield, terwijl de politieauto schade opliep aan de rechtervoorzijde.

Leeuwarden: onder invloed
Zaterdag omstreeks 02.05 uur werd op de Westerplantage een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder reed slingerend en langzaam. Op een stopteken werd niet gereageerd. Ook toen het zwaailicht en de sirene werd aangezet, reageerde de bestuurder niet. Via het Ruiterskwartier, het Wilhelminaplein werd de bestuurder uiteindelijk op de Stationsstraat tot stoppen gedwongen. De bestuurder, een 42-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau werd van de verdachte, die in verband met gezondheidsproblemen niet een blaastest kon ondergaan, een bloedproef afgenomen De uitslag van deze bloedproef is nog niet bekend. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Dokkum: onder invloed
Zaterdag omstreeks 03.00 uur werd op de Jaerlewei een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 30-jarige inwoner van Dokkum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 430 ug/l. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Sneek: vechtpartij
Zaterdag omstreeks 03.45 uur kwam er een melding binnen dat bij een horecagelegenheid aan de Nauwe Noorderhorne een vechtpartij bezig zou zijn In de horecagelegenheid werd een 22-jarige inwoner van Sneek aangetroffen, die met tye-rips was geboeid door het personeel. Het bleek dat er binnen met bierglazen was gegooid en dat er vervolgens een vechtpartij was ontstaan. Een duidelijk verhaal kon niemand van de aanwezigen vertellen. De geboeide jongen werd meegenomen naar het bureau, alwaar hij van zijn boeien werd ontdaan. De jongeman klaagde over pijn aan zijn handen en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Hij kon na onderzoek naar huis. De politie heeft de zaak in onderzoek

Wolvega: inbraak auto
Zaterdag omstreeks 0.40 uur zag een 21-jarige inwoner van Wolvega dat iemand probeerde in te breken in zijn auto, die geparkeerd stond op de Struikheide. De aangever herkende de inbreker en sprak deze jongeman aan, die daarop schrok en meteen wegrende. De aangever deed aangifte en de verdachte, een 20-jarige inwoner van Wolvega, kon vervolgens op de Breuningslaan worden aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en tegen de jongeman werd proces-verbaal opgemaakt. Uit de auto werd niets weggenomen.

Vierhuis: brand woning
Zaterdag omstreeks 09.40 uur brak brand uit in een woning aan de Vierhuisterweg. Het betrof hier een uitslaande woningbrand. De bewoner, 50 jaar, en zijn vrouw en baby konden ongedeerd de woning verlaten. De bewoner had omstreeks 07.00 uur de houtkachel aangestoken. Op een gegeven moment is de schoorsteen gaan branden, waarna de brand oversloeg naar de woning. De brandweer heeft het vuur geblust, doch kon niet verkomen dat de gehele woning uitbrandde. Van de inboedel kon niets worden gered. Hoe groot de brandschade is, is niet bekend.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie