Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vrouw beroofd in Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 05-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-01-2002
Politieberichten district Lekstroom, 12.55 uur

Vrouw beroofd

NIEUWEGEIN Een 35-jarige vrouw uit Nieuwegein is vrijdagavond rond 20.30 uur in de Nedereindsetunnel beroofd van haar portemonnee en mobiele telefoon.

De vrouw liep met haar 62-jarige moeder gearmd onder het viaduct en werden plotseling belaagd door een knaap die hen kort daarvoor op zijn fiets had ingehaald. De knaap dreigde met een scherp voorwerp en vroeg om geld. De vrouw gaf dat niet af en pakte ook het scherpe voorwerp vast om te voorkomen dat zij werd gestoken. De moeder van de vrouw schoot ook te hulp en er ontstond een worsteling. Echter de knaap zag toch kans de portemonnee en de telefoon buit te maken en ging er op zijn fiets vandoor richting Dukatenbrug.

De 35-jarige vrouw, lijdend aan suikerziekte, was door de spanning kennelijk onwel geworden en viel vervolgens flauw. Ambulancepersoneel onderzocht de vrouw. Zij mocht daarna naar het bureau voor het doen van aangifte. De twee vrouwen liepen verder geen verwondingen op.

Diverse politiemensen stelden na de melding onmiddellijk een uitgebreid onderzoek in. De omgeving werd uitgekamd maar de knaap werd niet meer gevonden. Het gaat om een jongen met een smal postuur gekleed in een halflange jas met sjaal en een muts op zijn hoofd.

De politie roept mogelijke getuigen op zich te melden op het bureau in Nieuwegein of te bellen naar nummer 0900 8844.

Meisjes plegen winkeldiefstal

NIEUWEGEIN Drie meisjes ( 13 en 14 jaar ) uit Nieuwegein zijn vrijdagmiddag 4 januari betrapt op het plegen van winkeldiefstal. De drie hielden zich verdacht op bij de afdeling cosmetica van een winkel in De Passage waarop zij door winkelpersoneel werden aangehouden.

Bij nader onderzoek trof de politie diverse goederen ter waarde van 37 Euro uit de winkel aan in een tas en in de jaszakken van de meisjes. De ouders van de meisjes werden in kennis gesteld en mochten hen na verhoor en onderzoek van het bureau komen halen. De zaak zal via het bureau HALT worden afgewerkt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie