Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Sittard

Datum nieuwsfeit: 05-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-01-2002 Politieberichten district Sittard (HP 13.15 uur) Zaterdag 5 januari 2002

Sittard, rijden onder invloed:
Een 18 jarige inwoner van Guttecoven is zaterdagmorgen 5 januari 2002 in het ziekenhuis opgenomen nadat hij vermoedelijk door overvloedig alcoholgebruik met zijn snorfiets op de Brugstraat te Sittard ten val kwam.
De snorfietser werd omstreeks 02.45 uur door een andere weggebruiker op de Brugstraat te Sittard liggend naast zijn bromfiets op het wegdek aangetroffen. Ondanks de geboden hulp kwam de gevallen snorfietser niet rechtop waarop de hulp van de politie werd ingeroepen. Hij bleek zijn heup uit de kom te hebben. Uit sporen op het wegdek kan afgeleid worden dat de snorfietser is gevallen. Hij bleek echter behoorlijk diep in het glaasje gekeken te hebben. Ambulance personeel heeft de snorfietser meegenomen naar het ziekenhuis waar hij ter behandeling en observatie werd opgenomen. Een politiearts heeft in het ziekenhuis een bloedonderzoek bij de inwoner van Guttecoven gedaan. Het monster zal voor het vaststellen van het alcoholpromillage worden gezonden naar het Nederlands Forensisch instituut te Rijswijk. Tegen de 18 jarige inwoner van Guttecoven wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.

Geleen, woninginbraken:
Op vrijdag 4 januari 2002 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Mathijssenstraat te Geleen. Een deur aan de achterzijde van de woning werd door de inbreker geforceerd, waardoor de toegang tot de woning werd verkregen. De woning werd doorzocht maar er werd op het eerste oog niets ontvreemd.
Ook in de Vinkenstraat te Geleen vond vrijdag 4 januari 2002 tussen 17.00 en 19.00 uur een inbraak plaats. Hier werd de toegang tot de woning verkregen door een bovenlicht te forceren. Bij thuiskomst trof de bewoner een achterdeur van de woning open aan, die hij dicht maakte. Hij waarschuwde bij de buren de politie waarna hij terug ging naar zijn woning. Opnieuw stond de deur van zijn woning open. Mogelijk heeft de bewoner bij zijn thuiskomst de inbreker verrast, maar kon deze ontkomen in de tijd dat de bewoner bij de buren de politie belde. Vermoedelijk werd er ook hier niets ontvreemd.

Sittard, winkeldievegge aangehouden:
Een 38 jarige inwoonster van het Duitse Gangelt is vrijdagmiddag 4 januari door de politie aangehouden, nadat zij door winkelpersoneel betrapt was bij het plegen van een winkeldiefstal. Winkelpersoneel zag vrijdagmiddag omstreeks 13.40 uur de vrouw door het grootwinkelbedrijf aan de Markt te Sittard lopen. Van de vrouw was bekend dat zij naar aanleiding van een eerdere winkeldiefstal een winkelverbod opgelegd had gekregen. Zij werd door het personeel opgehouden tot de komst van de politie. De vrouw bleek een boodschappentas bij zich te hebben die geprepareerd was om te voorkomen dat gestolen goederen gedetecteerd zouden worden door beveiligingsmiddelen. Tevens had de vrouw een tas bij zich waarin vijf kussenslopen aanwezig waren afkomstig uit een andere winkel in de binnenstad van Sittard. De vrouw kon niet aantonen dat zij de kussenslopen gekocht had. Zij werd door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Zij bleek zowel in november in Sittard als in december in Geleen ook al aangehouden te zijn wegens het plegen van winkeldiefstallen. Alle zaken worden bij elkaar gevoegd. Zij zal zich eind deze maand bij de Officier van Justitie moeten verantwoorden in het kader van snelrecht. Na verhoor en het opmaken van een uitgebreid proces-verbaal kon de Oosterbuur huiswaarts.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie