Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Sittard

Datum nieuwsfeit: 06-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-01-2002 Politieberichten district Sittard (HP 13.44 uur) Zondag 6 januari 2002

Sittard, winkeldievegge aangehouden:

Een 60 jarige inwoonster van Sittard is zaterdagmorgen 5 januari 2002 door de politie aangehouden nadat zij in een supermarkt aan de Dempseystraat te Sittard een winkeldiefstal pleegde. De vrouw stopte levensmiddelen met een waarde van bijna 7 in haar tas en wilde de winkel verlaten zonder af te rekenen. Personeel had echter gezien dat de vrouw iets in haar tas had gestopt waarna zij bij de uitgang aangesproken werd en de levensmiddelen boven water kwamen. De gewaarschuwde politie heeft de vrouw meegenomen naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij kreeg in het kader van snelrecht een transactievoorstel aangeboden van 115, waarmee zij door betaling daarvan een verdere strafvervolging kan voorkomen.

Geleen, rijden onder invloed:
De politie heeft zondagmorgen 6 januari 2002 tegen een 42 jarige inwoner van Echt proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De inwoner van Echt reed kort na middernacht op de Spaubeeklaan te Geleen met zijn auto tegen een lichtmast aan, hetgeen gezien werd door een getuige die de politie waarschuwde.
De brokkenmaker werd door de politie aangetroffen. Hij bleek naar het gebruik van alcohol te ruiken waarna hij meegenomen werd naar het politiebureau. Toen van hem zijn medewerking werd gevraagd en daarna ook, na een weigering, werd bevolen een ademanalyse af te leggen, ging de inwoner van Echt spontaan op de grond liggen en deed alsof hij bewusteloos was geraakt. Nadat hij was bijgekomen, was hij plotseling vergeten dat hij steeds Nederlands gesproken had en nu ineens die taal niet meer machtig was. Hij sprak daarna alleen nog Spaans en Portugees. De man werd daarna ingesloten. Hij weigerde verder ook alle medewerking. Tegen hem zal een uitgebreid proces-verbaal worden opgemaakt wegens het weigeren van en ademanalyse en het veroorzaken van een verkeersongeval.

Sittard, woninginbraak:
Op zaterdag 5 januari 2002 heeft in een woning aan de Lange Voer te Sittard een inbraak plaatsgevonden. De toegang tot de woning werd verkregen nadat de garagepoort werd geforceerd. De woning werd doorzocht en ontvreemd werden een fiets, een mobiele telefoon en een labtob. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Sittard, tanken zonder te betalen:
Een 27 jarige inwoner van het Duitse Huckelhoven is zaterdag 5 januari 2002 door de politie aangehouden wegens het tanken zonder betalen. De Oosterbuur tankte zaterdagavond aan een tankstation gelegen aan de Hasselsebaan te Sittard voor 33 brandstof. In plaats van de getankte brandstof te gaan betalen stapte hij in zijn auto en reed van het tankstation weg. Het kenteken van de auto werd echter door een getuige genoteerd terwijl het kenteken tevens werd geregistreerd op een videoband. Het kenteken van de vluchtende auto werd aan de politie doorgegeven.
Nabij de rotonde op de Sportcentrumlaan te Sittard werd de auto door een politiepatrouille aangetroffen. De auto werd klemgereden en de bestuurder vervolgens aangehouden.
In het kader van snelrecht werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Hij moest de brandstof alsnog betalen, daarnaast werd hem een boete opgelegd van 135 die door bemiddeling werden betaald. Na betaling kon hij huiswaarts.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie