Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Studente overloopt insluiper in Groningen

Datum nieuwsfeit: 06-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 6-01-2002
Politiebericht Groningen
Zondag 6 januari 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: studente overloopt insluiper
Een studente kwam zaterdagochtend een 23-jarige man uit Groningen tegen in een kamer in een studentenflat aan de Kornoeljestraat. De insluiper ging er van door maar kon door een goed signalement in de buurt worden aangehouden. In het verhoor bekende de man de insluiping en het feit dat hij een portemonnee had weggenomen. Hij is ingesloten.

Groningen: aanhangercontrole
Op de Duinkerkerstraat bij het afvalbrengstation is zaterdagochtend een aanhangercontrole gehouden. In totaal werden 18 combinaties voor uiteenlopende gebreken beboet. Onder andere voor geen E rijbewijs, ondeugdelijke hulpkoppeling / losbreekreminrichting, geen of onjuiste kentekenplaten en ondeugdelijke verlichting.

Groningen: cameratoezicht ontdekt knokpartij
Op aanwijzingen van de cameratoezichtbedienaar hield de politie zes personen van twee families aan die elkaar zaterdagnacht in een horecagelegenheid en in de Poelestraat aanvlogen. De ruzie begon binnen toen een lid van de ene familie met een bierglas had gegooid. Buiten werd onder andere met een asbak geslagen. Uiteindelijk werden zes personen in de leeftijd van 17 tot en met 44 jaar aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: jongens lastig in horeca
De politie werd zaterdagnacht gezonden naar een horecagelegenheid aan de Grote Markt waar trammelant was tussen een personeelslid en drie jongens. De jongens hadden zich vervelend opgesteld en werden verzocht het pand te verlaten. Dit ging met de nodige moeite waarbij twee jongens, 16 jaar uit Sleen en 17 jaar uit Schoonoord, het 38-jarige personeelslid schoppen en klappen kreeg. Ook de jongens zelf kregen klappen. Beide Drenten zijn aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. De ouders zijn ingelicht.

Groningen: auto in de prak op Beneluxweg
Op de Beneluxweg trof de politie zaterdagavond een personenauto aan die tegen een verkeerslicht bij de kruising met de Groningerweg was gebotst. De auto zat goed in elkaar en beide airbags waren uitgeklapt. Bij de auto was niemand meer aanwezig. Onderzoek leerde dat de auto was weggenomen door vermoedelijk een 15-jarige logee bij een inwoner in Haren. De ouders van de jongen zijn ingelicht en naar hem wordt gezocht.

Groningen: huiselijk geweld
In een woning aan de Herculesstraat werd de 25-jarige vriend van de 24-jarige bewoonster zaterdagmiddag aangehouden voor vernieling en bedreiging. De man had na een ruzie vernielingen aangericht in de woning en zijn vriendin bedreigt. Hij is aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: aanrijding met fietser
Op de kruising van de Peizerweg met de Paterswoldseweg verleende een 26-jarige fietser uit Groningen zaterdagmiddag geen voorrang aan een niet herkenbare politieauto bestuurd door een 49-jarige agent. De man kwam ten val en klaagde over de schouder waarop hij gevallen. Hij werd naar huis gebracht maar is in de loop van de avond naar het ziekenhuis gebracht met een zware hersenschudding.

Groningen: wildplasser geeft valse naam op
Een 22-jarige man uit Groningen werd zaterdagnacht beboet omdat hij stond te plassen tegen de voordeur van een studentensociëteit aan de Grote Markt. De man gaf een valse naam op en krijgt daarvoor ook nog een bon. Na verhoor werd hij heengezonden.

Winschoten: horecapersoneel betrapt jongens met XTC Beveiligingspersoneel van een horecagelegenheid aan het Marktplein in Winschoten betrapte zaterdagnacht twee jongens op het bezit van XTC pillen en waarschuwde de politie. Eerst werd een 16-jarige jongen uit Nieuweschans betrap op het in bezit hebben van 4 XTC pillen. De jongen is verhoord en met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld. Een 19-jarige jongen uit Heiligerlee viel bij het personeel op omdat hij veelvuldig naar de toiletten liep. Bij controle bleek hij 58 pillen en ruim 5 gram speed bij zich te hebben. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Zuidbroek: ergernis veroorzaakt botsing
Ergernis over elkaars rijgedrag veroorzaakte zaterdagavond op de N33 bij Zuidbroek een aanrijding met drie autos. De bestuurders, 22 uit Oude Bildtzijl, 29 uit Finsterwolde en 37 uit Nieuwolda haalden elkaar herhaaldelijk in op de N33 en stoorden zich aan het rijgedrag en de gevoerde verlichting. Op een gegeven moment remde een van de bestuurder waardoor de derde auto niet meer op tijd kon remmen en de drie autos tegen elkaar schoven. Gevolg was dat twee autos konden worden afgevoerd. De politie stelt een nader onderzoek in en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Veendam: wildplassers bekeurd
Zaterdagnacht werden tijdens een politiesurveillance twee wildplassers bekeurd. De bonnen werden geschreven op de Prins Hendrikplein waar een man zijn blaas leegde pal naast een disco en de andere bekeuring viel in de Kerkstraat.

Delfzijl: man wisselt valse dollarbiljetten
Bij een speelhal aan de Molenberg in Delfzijl heeft de politie een 38-jarige inwoner van die plaats aangehouden voor het inwisselen van valse honderd dollar biljetten. De man had zaterdagavond zeven biljetten ingewisseld voor euromunten en was in de zaak met de munten aan het gokken geslagen. Bij controle van de biljetten ontbrak het watermerk bij zes biljetten en werd de politie ingeschakeld. De Delfzijlster is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Holwierde: meisje (15) voor bedreiging aangehouden Bij de ijsbaan in Holwierde heeft de politie zaterdagavond een 15-jarig meisje uit Krewerd aangehouden omdat ze een 12-jarig meisje uit Holwierde had bedreigd met een mes. Het meisje erkende met het mes gedreigd te hebben. De ouders van het 12-jarig meisje overleggen of er aangifte wordt gedaan.

Delfzijl: lastige man in clubgebouw
In een clubgebouw aan de Huibertplaat in Delfzijl heeft de politie een 56-jarige Delfzijlster aangehouden. De man was de hele zaterdagavond al lastig geweest en de politie werd gewaarschuwd. Bij de komst van de agenten schopte de man in de hal van het gebouw ineens tegen de muur en werd aangehouden. Hij krijgt een lokaalverbod voor het clubhuis.

Appingedam: aanrijding op N360
Een 50-jarige automobilist uit Tolbert kreeg op de kruising van de N360 met de Tjamsweersterweg in Appingedam zaterdagmiddag geen voorrang van een overstekende 22-jarige automobilist uit Appingedam. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden en na de botsing schoof de auto van de man uit Tolbert tegen een bij de kruising wachtende 29-jarige automobilist uit Delfzijl. Alle drie de voertuigen hadden veel schade en werden weggetakeld. De 50-jarige bestuurder en een inzittende liepen licht letsel op.

Roodeschool: rijbewijs van snelle rijder ingevorderd Op de Eemshavenweg bij Roodeschool werd een 54-jarige automobilist uit Delfzijl zaterdagmiddag betrapt terwijl hij met een snelheid van bijna 170 km per uur reed terwijl het maximum op 100 ligt. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd.

Meedhuizen: aanrijding tussen tractor en auto
Op de Meedhuizerweg in Meedhuizen botste zaterdagochtend een 17-jarige tractorbestuurder uit Amsweer bij het afslaan tegen een achter op rijdende 37-jarige automobilist uit Meedhuizen aan. De auto haalde de tractor in die geen richting aangaf terwijl hij naar een perceel wilde rijden. De 37-jarige man en een 29-jarige inzittende vrouw werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Zij hoefden niet te worden opgenomen.

Sellingen: hond bijt kleinvee dood
Een 46-jarige bewoner van de Lammerweg in Selingen zag zaterdagochtend een grote hond voor zijn voordeur staan. De man ging poolshoogte nemen en zag dat er op zijn erf in totaal 14 kippen, 6 duiven en een konijn waren gedood. Hij sloot de hond op in het inmiddels lege kippenhok er waarschuwde de politie. Verderop de Lammerweg lag een dode Rotweiler met een zelfde slipketting om als de ingesloten hond. Een postbode belde later met de politie dat hij de hond had aangereden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar van de honden.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.14 euro/min)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie