Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Studente overloopt insluiper in Groningen

Datum nieuwsfeit: 06-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 6-01-2002
Politiebericht Groningen
Zondag 6 januari 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: studente overloopt insluiper
Een studente kwam zaterdagochtend een 23-jarige man uit Groningen tegen in een kamer in een studentenflat aan de Kornoeljestraat. De insluiper ging er van door maar kon door een goed signalement in de buurt worden aangehouden. In het verhoor bekende de man de insluiping en het feit dat hij een portemonnee had weggenomen. Hij is ingesloten.

Groningen: aanhangercontrole
Op de Duinkerkerstraat bij het afvalbrengstation is zaterdagochtend een aanhangercontrole gehouden. In totaal werden 18 combinaties voor uiteenlopende gebreken beboet. Onder andere voor geen E rijbewijs, ondeugdelijke hulpkoppeling / losbreekreminrichting, geen of onjuiste kentekenplaten en ondeugdelijke verlichting.

Groningen: cameratoezicht ontdekt knokpartij
Op aanwijzingen van de cameratoezichtbedienaar hield de politie zes personen van twee families aan die elkaar zaterdagnacht in een horecagelegenheid en in de Poelestraat aanvlogen. De ruzie begon binnen toen een lid van de ene familie met een bierglas had gegooid. Buiten werd onder andere met een asbak geslagen. Uiteindelijk werden zes personen in de leeftijd van 17 tot en met 44 jaar aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: jongens lastig in horeca
De politie werd zaterdagnacht gezonden naar een horecagelegenheid aan de Grote Markt waar trammelant was tussen een personeelslid en drie jongens. De jongens hadden zich vervelend opgesteld en werden verzocht het pand te verlaten. Dit ging met de nodige moeite waarbij twee jongens, 16 jaar uit Sleen en 17 jaar uit Schoonoord, het 38-jarige personeelslid schoppen en klappen kreeg. Ook de jongens zelf kregen klappen. Beide Drenten zijn aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. De ouders zijn ingelicht.

Groningen: auto in de prak op Beneluxweg
Op de Beneluxweg trof de politie zaterdagavond een personenauto aan die tegen een verkeerslicht bij de kruising met de Groningerweg was gebotst. De auto zat goed in elkaar en beide airbags waren uitgeklapt. Bij de auto was niemand meer aanwezig. Onderzoek leerde dat de auto was weggenomen door vermoedelijk een 15-jarige logee bij een inwoner in Haren. De ouders van de jongen zijn ingelicht en naar hem wordt gezocht.

Groningen: huiselijk geweld
In een woning aan de Herculesstraat werd de 25-jarige vriend van de 24-jarige bewoonster zaterdagmiddag aangehouden voor vernieling en bedreiging. De man had na een ruzie vernielingen aangericht in de woning en zijn vriendin bedreigt. Hij is aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: aanrijding met fietser
Op de kruising van de Peizerweg met de Paterswoldseweg verleende een 26-jarige fietser uit Groningen zaterdagmiddag geen voorrang aan een niet herkenbare politieauto bestuurd door een 49-jarige agent. De man kwam ten val en klaagde over de schouder waarop hij gevallen. Hij werd naar huis gebracht maar is in de loop van de avond naar het ziekenhuis gebracht met een zware hersenschudding.

Groningen: wildplasser geeft valse naam op
Een 22-jarige man uit Groningen werd zaterdagnacht beboet omdat hij stond te plassen tegen de voordeur van een studentensociëteit aan de Grote Markt. De man gaf een valse naam op en krijgt daarvoor ook nog een bon. Na verhoor werd hij heengezonden.

Winschoten: horecapersoneel betrapt jongens met XTC Beveiligingspersoneel van een horecagelegenheid aan het Marktplein in Winschoten betrapte zaterdagnacht twee jongens op het bezit van XTC pillen en waarschuwde de politie. Eerst werd een 16-jarige jongen uit Nieuweschans betrap op het in bezit hebben van 4 XTC pillen. De jongen is verhoord en met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld. Een 19-jarige jongen uit Heiligerlee viel bij het personeel op omdat hij veelvuldig naar de toiletten liep. Bij controle bleek hij 58 pillen en ruim 5 gram speed bij zich te hebben. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Zuidbroek: ergernis veroorzaakt botsing
Ergernis over elkaars rijgedrag veroorzaakte zaterdagavond op de N33 bij Zuidbroek een aanrijding met drie autos. De bestuurders, 22 uit Oude Bildtzijl, 29 uit Finsterwolde en 37 uit Nieuwolda haalden elkaar herhaaldelijk in op de N33 en stoorden zich aan het rijgedrag en de gevoerde verlichting. Op een gegeven moment remde een van de bestuurder waardoor de derde auto niet meer op tijd kon remmen en de drie autos tegen elkaar schoven. Gevolg was dat twee autos konden worden afgevoerd. De politie stelt een nader onderzoek in en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Veendam: wildplassers bekeurd
Zaterdagnacht werden tijdens een politiesurveillance twee wildplassers bekeurd. De bonnen werden geschreven op de Prins Hendrikplein waar een man zijn blaas leegde pal naast een disco en de andere bekeuring viel in de Kerkstraat.

Delfzijl: man wisselt valse dollarbiljetten
Bij een speelhal aan de Molenberg in Delfzijl heeft de politie een 38-jarige inwoner van die plaats aangehouden voor het inwisselen van valse honderd dollar biljetten. De man had zaterdagavond zeven biljetten ingewisseld voor euromunten en was in de zaak met de munten aan het gokken geslagen. Bij controle van de biljetten ontbrak het watermerk bij zes biljetten en werd de politie ingeschakeld. De Delfzijlster is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Holwierde: meisje (15) voor bedreiging aangehouden Bij de ijsbaan in Holwierde heeft de politie zaterdagavond een 15-jarig meisje uit Krewerd aangehouden omdat ze een 12-jarig meisje uit Holwierde had bedreigd met een mes. Het meisje erkende met het mes gedreigd te hebben. De ouders van het 12-jarig meisje overleggen of er aangifte wordt gedaan.

Delfzijl: lastige man in clubgebouw
In een clubgebouw aan de Huibertplaat in Delfzijl heeft de politie een 56-jarige Delfzijlster aangehouden. De man was de hele zaterdagavond al lastig geweest en de politie werd gewaarschuwd. Bij de komst van de agenten schopte de man in de hal van het gebouw ineens tegen de muur en werd aangehouden. Hij krijgt een lokaalverbod voor het clubhuis.

Appingedam: aanrijding op N360
Een 50-jarige automobilist uit Tolbert kreeg op de kruising van de N360 met de Tjamsweersterweg in Appingedam zaterdagmiddag geen voorrang van een overstekende 22-jarige automobilist uit Appingedam. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden en na de botsing schoof de auto van de man uit Tolbert tegen een bij de kruising wachtende 29-jarige automobilist uit Delfzijl. Alle drie de voertuigen hadden veel schade en werden weggetakeld. De 50-jarige bestuurder en een inzittende liepen licht letsel op.

Roodeschool: rijbewijs van snelle rijder ingevorderd Op de Eemshavenweg bij Roodeschool werd een 54-jarige automobilist uit Delfzijl zaterdagmiddag betrapt terwijl hij met een snelheid van bijna 170 km per uur reed terwijl het maximum op 100 ligt. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd.

Meedhuizen: aanrijding tussen tractor en auto
Op de Meedhuizerweg in Meedhuizen botste zaterdagochtend een 17-jarige tractorbestuurder uit Amsweer bij het afslaan tegen een achter op rijdende 37-jarige automobilist uit Meedhuizen aan. De auto haalde de tractor in die geen richting aangaf terwijl hij naar een perceel wilde rijden. De 37-jarige man en een 29-jarige inzittende vrouw werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Zij hoefden niet te worden opgenomen.

Sellingen: hond bijt kleinvee dood
Een 46-jarige bewoner van de Lammerweg in Selingen zag zaterdagochtend een grote hond voor zijn voordeur staan. De man ging poolshoogte nemen en zag dat er op zijn erf in totaal 14 kippen, 6 duiven en een konijn waren gedood. Hij sloot de hond op in het inmiddels lege kippenhok er waarschuwde de politie. Verderop de Lammerweg lag een dode Rotweiler met een zelfde slipketting om als de ingesloten hond. Een postbode belde later met de politie dat hij de hond had aangereden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar van de honden.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.14 euro/min)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...