Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 06-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-01-2002
Persberichten stad Utrecht, 11.45 uur

Mannen aangehouden

UTRECHT Twee mannen van 27 en 56 jaar uit IJsselstein zijn zaterdagavond op het Stationsplateau aangehouden op verdenking van diefstal/heling. Er werd een groot aantal ongebruikte strippenkaarten op een rol, een mogelijk gestolen creditcard en telefoonkaarten aangetroffen en inbeslaggenomen.

De politie kon de twee aanhouden door een getuige. Die had gezien dat de twee in het bezit waren van een groot aantal strippenkaarten, vond dat nogal verdacht en waarschuwde de politie. Die postte de auto van de twee mannen af en op het moment dat zij weer in de auto plaatsnamen, werden zij aangehouden.
De twee mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige man uit Vleuten aangehouden op verdenking van bedreiging en brandstichting.

De man wilde een horecagelegenheid binnen, maar weigerde het entreegeld te betalen. De portiers weigerden de man toe te laten. Als reactie uitte de Utrechter diverse bedreigingen in de richting van de portiers. Kort daarna kwam er een melding dat de auto van een van de portiers in de parkeergarage van Vredenburg vlam had gevat. De brandweer bluste de brand en vermoedde dat sprake was van brandstichting.
De Utrechter is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van het inbreken in een auto op de Livingstonelaan.

Een getuige had de inbraak zien gebeuren en waarschuwde politiemensen die in de nabijheid juist bezig waren met de behandeling van een andere gepleegde inbraak in een auto op de Livingstonelaan. Op aanwijzing van de getuige kon de verdachte vrij snel worden achterhaald en aangehouden. Bij het onderzoek bleek de Utrechter in het bezit te zijn van inbrekersgereedschap. Bij verhoor op het bureau bekende de Utrechter de inbraak. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding voor autokraak

UTRECHT Drie inwoners van Utrecht (17,19 en 20 jaar) zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op verdenking van het inbreken in een auto op een parkeerplaats aan de Livingstonelaan.

De politie werd door een getuige getipt dat de drie aan het inbreken waren en stelde een onderzoek in. De drie waren inmiddels weggerend richting het voetgangerstunneltje Europaplein. In samenwerking met politiemensen in burger konden op de Azielaan de drie aangehouden en ingesloten worden. Een surveillancehond trof in de bosjes in de omgeving inbrekersgereedschap aan.

De drie zitten voorlopig vast voor nader onderzoek.

Dief portemonnee aangehouden

UTRECHT Een 18-jarige inwoner van Zwolle is zaterdagavond kort na 21.00 uur aangehouden op verdenking van diefstal van een portemonnee.

De man griste de portemonnee uit handen van een vrouw die op het Stationsplein bij een kiosk juist wilde afrekenen. De Zwollenaar liep hard weg in de richting van de stadsbussen. Een getuige rende de Zwollenaar achterna en wist enkele controleurs van de bussen te waarschuwen. Vervolgens konden zij de man aanhouden en werd hij overgedragen aan de politie.

Het team Robuust onderzoekt de diefstal.

Bekeuringen voor niet dragen van de gordel

UTRECHT Bij controles zaterdagmiddag op de Burgemeester Norbruislaan en de Rio Brancodreef kregen 25 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. In totaal werden 163 bestuurders gecontroleerd. De boete voor het niet dragen van gordel bedraagt 40.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie