Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schiffmacher en Bierenbroodspot schilderen voor FNV

Datum nieuwsfeit: 07-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV

Schiffmacher en Bierenbroodspot schilderen voor FNV 'De Haastige

Drie woorden: De Haastige Tijd. Daar moesten de kunstenaars Henk Schiffmacher en Gerti Bierenbroodspot het mee doen. Het leverde twee schilderijen op waarmee de FNV zich op een niet alledaagse manier presenteert. Binnenkort duiken de afbeeldingen als gratis kaart op in uitgaansgelegenheden en culturele instellingen. Ook komen er affiches voor leden en staan de kunstwerken als digitale groet op www.fnv.nl/ansichtkaart.

Het FNV-initiatief richting kunstwereld is geen eendagsvlieg. Eerder uitten de geruchtmakende Peter Klashorst en voormalig Hoepla-fenomeen Phil Bloom zich al over het thema 'Rijkdom versus Armoede'. Dick Bruna bracht de strijd tegen kinderarbeid in beeld.

Henk Schiffmacher wereldwijd bekend als tatoe-koning maakt steeds meer school als kunstenaar. Onlangs baarden zijn schutterstukken voor Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht met prominenten uit die steden, opzien. Vooral het laatste, waarop hij Leefbaar Nederland-corifee Henk Westbroek afbeeldde in een nazi-uniform. Schiffmacher vertelt over zijn FNV-opdracht tegenover FNV-Magazine: 'Onthaasting, daar heb ik helemaal geen tijd voor. Daarom schilderde ik een meditatief figuur - een getatoeëerde Boeddha in lotuszit - omringd door symbolen van de haastige tijd.'

Gerti Bierenbroodspot heeft haar sporen als monumentaal kunstenares internationaal al lang verdiend. Zij combineert modern graag met de klassieke oudheid. Haar FNV-bijdrage heet 'Hermes en de schilder'. Bierenbroodspot: 'In dit schilderij zit ook de stadsmens versus de mens, die de natuur ingaat en daar rust vindt. In Amsterdam ben ik niet rustig, ik ben dan gestresst. Rust vind ik in mijn atelier in de Toscane. Ik verwerp de haastige samenleving niet, ik heb die spanning nodig. Maar ook rust. Je moet het afwisselen.'

Meer informatie:
FNV Voorlichting, Paulus Plas: 020 58 16 553 en www.fnv.nl/tijd


07 jan 02 17:33

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie