Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bussiness Software Alliance begint 2002 in Gelderland

Datum nieuwsfeit: 07-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Business Software Alliance
Zoek soortgelijke berichten

Business Software Alliance

Bussiness Software Alliance begint 2002 in Gelderland en pakt internetpiraterij via ISPs aan

Den Haag, 7 januari 2002 De BSA (Business Software Alliance) zet haar 12 provinciën, 12 maanden campagne in het nieuwe jaar voort in de provincie Gelderland.

De BSA, een samenwerkingsverband van softwareproducenten die strijden tegen illegaal gebruik en illegale verspreiding van software, richt zich met name op branches in het midden- en kleinbedrijf. Al jaren bevindt Nederland zich in de Europese top tien van landen als het gaat om illegaal softwaregebruik. In Nederland wordt 40% van de zakelijke software illegaal gebruikt, terwijl dit percentage in Duitsland en Groot-Brittannië met 28% en 26% beduidend lager ligt. Met de campagne, die midden vorig jaar van start ging, wil de BSA benadrukken dat zij in het hele land actief is.

Onze activiteiten van het afgelopen jaar werpen vruchten af, aldus Mirjam van Avezaath, woordvoerster van de BSA. Uit een pan-Europees onderzoek, uitgevoerd eind vorig jaar, blijkt dat men in het midden- en kleinbedrijf in Nederland goed bekend is met BSA en haar activiteiten; 57% van de ondervraagde bedrijven gaf aan de BSA te kennen en bijna de helft van de respondenten wist zich een campagne uiting of een artikel over de BSA te herinneren. Om de voorlichting over het illegale gebruik van zakelijke software kracht bij te zetten en de bedrijven in Gelderland er op te wijzen dat de BSA actie onderneemt tegen bedrijven die hun softwarebeheer niet serieus nemen, gaat ook in Gelderland de Illegale Software Detectie Unit weer rondrijden om informatie aan de deur te brengen.

Ook op internet pakt de BSA softwarepiraterij aan, zo blijkt uit een bericht uit Finland. Hier werd een grote en bekende ISP (Internet Service Provider), genaamd Jippii, na juridische stappen, gedwongen om webpages met illegaal materiaal van haar server te verwijderen. In bijna alle gevallen geven ISPs direct gevolg aan een oproep van de BSA om paginas die inbreuk maken op de auteursrechten van haar leden te sluiten. ISPs die niet meewerken aan het verwijderen van dergelijke sites, kunnen juridische actie van de BSA verwachten. In de meeste Europese landen worden de opgestelde EU richtlijnen al nageleefd als het gaat om E-commerce. In de landen waar dat nog niet het geval is (waaronder Spanje, Frankrijk en Finland), stimuleert de BSA de overheden om dat wel te doen.

Mirjam van Avezaath: In Nederland werkt bijna 100% van de ISPs mee aan het sluiten van sites waarop illegale software wordt aangeboden. Het is een kwestie van verantwoord omgaan met de vrijheden die het internet biedt en het beschermen van consumenten die op zoek zijn naar legale software via het net

Sinds 1988 vertegenwoordigt de Business Software Alliance (BSA) wereldwijd de toonaangevende softwareproducenten naar zowel overheden als bedrijfsleven en consumenten. De BSA licht softwaregebruikers voor op het gebied van auteursrechten, streeft naar een publieke opinie die innovatie aanmoedigt en verkoopkansen bevordert en strijdt tegen gebruik en distributie van illegale software. Wereldwijde leden van de BSA zijn onder andere Adobe, Apple, Autodesk, Bentley Systems, CNC Software/Mastercam, Compaq, Dell Computers, Entrust, IBM, Intel, Intuit, Macromedia, Microsoft, Network Associates, Novell, Sybase, Symantec en UGS. Lokale leden in Nederland zijn Aladdin Knowledge Systems en OWG-Bureau. BSA websites: www.bsa.org en www.softwarepiraterij.nl. De BSA Hotline is te bereiken op 0800 8998566. E-mail: (contact@bsa.nl)

For Additional Information:

Martijn Bruil
(martijn_bruil@nl.bm.com)
070 - 362 4861

Stichting BSA Nederland Postbus 1170 1000 BD Amsterdam Tel: 0800-899-85-66 Fax: 0165-59-97-10

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie