Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Lanschot boekt hogere winst in 2001

Datum nieuwsfeit: 07-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Van Lanschot Bankiers
Zoek soortgelijke berichten
Van Lanschot Bankiers


Van Lanschot boekt hogere winst in 2001
´s-Hertogenbosch, 7 jan 2002 De winst van Van Lanschot NV is het afgelopen jaar opnieuw gestegen, zo maakte drs H. Heemskerk, voorzitter van de Raad van Bestuur van Van Lanschot NV, bekend tijdens de zaterdag gehouden Nieuwjaarsbijeenkomst voor medewerkers.

"Zeker gezien de verder vertragende conjunctuur en de verdere verslechtering van het beursklimaat die zich in de tweede helft van 2001 hebben voorgedaan, is dit een prestatie om trots op te zijn", aldus Heemskerk. "Een voortgaande groei in het aantal relaties, een gunstige ontwikkeling van de rente-inkomsten en een strikte kostenbewaking boden meer dan compensatie voor de onder druk staande provisieopbrengsten in het effectenbedrijf. Hierdoor zal de bank, overeenkomstig de bij de publicatie van de halfjaarcijfers uitgesproken verwachting, over het afgelopen jaar toch een enigszins hogere winst per gewoon aandeel (exclusief buitengewone baten) kunnen presenteren. Het unieke concept van Van Lanschot als bank voor de vermogende particulier, het middelgrote (familie)bedrijf en de institutionele belegger toonde daarmee opnieuw zijn kracht."

Van Lanschot NV publiceert de jaarcijfers over 2001 op 15 maart 2002 (voorbeurs).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie