Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aandacht voor trends op Horecava 2002

Datum nieuwsfeit: 07-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Amsterdam RAI

Horecava 2002
17 dec 2001

AANDACHT VOOR TRENDS OP HORECAVA 2002

Van 7 tot en met 10 januari in Amsterdam RAI

Met zon 750 exposanten biedt de komende Horecava een compleet overzicht aan producten en diensten voor horeca en grootverbruik. Onder het motto Bron van echte smaak laat Horecava 2002 de laatste ontwikkelingen in de branche zien. Eettrends komen aan bod met demonstraties en proeverijen op het Biologische Plein, het Wijntheater en het Halalpaviljoen. Exposanten tonen meer dan honderd noviteiten. Hoteliers en cateraars kunnen zich beraden over de perspectieven van hun vak. Speciaal voor hen zijn er actuele debatten om de toekomst het hoofd te bieden. De 46ste Horecava vindt plaats van maandag 7 tot en met donderdag 10 januari 2002 in Amsterdam RAI.

Plein voor biologische eettrend
Al uit het aanbod van de vele exposanten van voedingsmiddelen blijkt dat de eetcultuur in Nederland veranderd is. Zo is er meer interesse in de wereldkeuken, is er een grotere vraag naar vegetarische en biologische producten. Dat is vanzelfsprekend ook terug te zien in de menus bij restaurants en instellingen. Op de Horecava 2002 krijgt deze laatste eettrend extra aandacht in de vorm van een eigen evenement: het Biologische Plein.

Bezoekers kunnen op het Plein kennis maken met biologische producten. Niet alleen zijn er biologische hapjes en drankjes te proeven, demonstraties en presentaties geven informatie over de mogelijkheden die biologische producten bieden. Op het Plein zijn ook leveranciers te vinden. Overigens hebben steeds meer leveranciers van voedingsmiddelen een biologisch assortiment. Vanwege hun brede aanbod staan zij niet altijd op het Biologische Plein. Bezoekers kunnen deze exposanten vinden door de biologische route op de beursvloer te volgen.

Halalpaviljoen
Halal staat enorm in de belangstelling. Alleen al in Nederland zijn er volgens de Stichting Nationale Halalkeur ruim 1 miljoen consumenten van halal-producten. Reden genoeg om op de Horecava het Halalpaviljoen te introduceren. Bezoekers kunnen er kennismaken met alle aspecten van halalvoeding. In het halalcafetaria kunnen verschillende halalhapjes geproefd worden. In samenwerking met de Stichting Nationale Halalkeur, SGS Int. Controle Maatschappij, organisatie-adviesbureau CIBIT en Imamin Halalfood Company zullen er presentaties gehouden worden over allerlei aspecten van Halal zoals de halalconsument, halalproducten en de halalverkoop etc. Tot slot zijn er leveranciers van halalproducten aanwezig.

Wijnen voor leken en professionals
Het succesvolle Wijntheater vormt nu het hart van het Wijnpaviljoen. Iedere dag zijn er tal van proeverijen: variërend van een basiscursus wijnproeven tot en met een proeverij gericht op honderd jaar Fronsac. Verder zijn er wijnen te proeven die geselecteerd zijn door Vins Gastronomiques Controles en de wijnen van de exposanten. Op maandag vindt de tweede Nationale Huiswijn Competitie plaats waar wederom bekende coryfeeën deel uit zullen maken van de jury. De andere beursdagen kennen ieder, naast het algemene programma, een speciaal thema, te weten: Gezond eten en drinken, De invloed van wijn op spijs en De wijnkaart anno 2002.

Veel aandacht voor innovatie
Veel exposanten gebruiken de Horecava om hun nieuwe producten of diensten aan de branche te presenteren. De meest opvallende innovaties krijgen extra aandacht in de presentatie van de Horecava Innovation Award 2002. Inmiddels zijn er zon veertien inzendingen genomineerd voor deze prijs. Ze variëren van een onderzetter voor theezakjes tot een glaspoleer-machine. Alle nominaties zijn te zien op de Innovation Award Stand, mogelijk gemaakt door hoofdsponsor NUON. De winnaar wordt op de eerste dag bekendgemaakt.
Bijzonder is verder de presentatie van 3VO. In een simulator kunnen bezoekers testen wat de invloed is van alcohol op hun rijgedrag.

Actuele debatten voor hoteliers en cateraars
Wat brengt 2002? Onder deze noemer vindt een twee uur durend debat plaats met toonaangevende mensen uit de hotellerie. In het debat wordt ingegaan op de invloed van de huidige onzekere economische situatie voor de hotelsector. Hoe zijn bedrijven voorbereid op een eventuele crisis. Mogelijke onderwerpen zijn crisismanagement, crisismarketing, security, prijsbeleid, relatiemarketing en dergelijke. Vooraanstaande personen uit de hotellerie geven hun mening, terwijl ook het publiek mee kan discussiëren.

Ook het debat voor de catering kijkt naar het toekomstperspectief voor de sector. Onder het motto is er nog wel toekomst voor de catering? komen de belangrijkste bedreigingen aan bod. Te denken valt aan bestelservices, de grotere financiële mogelijkheden bij ouderen, de individualisering van de arbeidsmarkt, partycatering via de detailhandel, voedselveiligheid en schaalvergroting onder cateraars.

Interessant is tevens het symposium, georganiseerd door TNO. Hier worden de resultaten gepresenteerd van diverse onderzoeken naar de invloed van matig alcoholgebruik op de gezondheid.

Ook op de beursvloer is er volop discussie en wel in het Misset Nostalgie Theater. Iedere dag is er een programma met beursnieuws en actuele onderwerpen uit de branche.

Nieuwe kookwedstrijden
Tot slot zijn er natuurlijk de vele wedstrijden waar vakmensen hun kunnen laten zien. Nieuw zijn de kwalificatiewedstrijden voor de Coupe du Monde 2003, een bijzondere wedstrijd voor patissiers. Naast deze gerechten voor toprestaurants is er op de Horecava een nieuwe wedstrijd voor het snack-segment, namelijk het Lekkerste Snackmenu.

Vanzelfsprekend zijn er ook de vertrouwde wedstrijden te zien waar koks, bartenders en andere professionals om de hoogste eer strijden: de finale van de Nationale Biertapwedstrijden, de
barkeeperswedstrijden, de Nationale Convenience Kookwedstrijden, Het Lekkerste Broodje van Nederland en de SVH-Manifestatie.

Bezoekersinformatie
Horecava 2002 is alleen toegankelijk voor vakbezoekers met een uitnodigingskaart of op vertoon van een uittreksel van de Kamer van Koophandel. De beurs van maandag 7 tot en met donderdag 10 januari is dagelijks geopend van 11.00 tot 19.00 uur, alleen de laatste dag sluiten de deuren een uur eerder. Wie zijn bezoek optimaal wil voorbereiden, neemt eerst een kijkje op de internetsite: www.horecava.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie