Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatiebijeenkomst in Valkenburg over RijnGouweLijn

Datum nieuwsfeit: 07-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

21-12-2001

Informatiebijeenkomst in Valkenburg over RijnGouweLijn

Maandagavond 7 januari 2002 organiseert de Provincie Zuid-Holland een informatiebijeenkomst over de RijnGouweLijn West in de Terp in Valkenburg. De provincie nodigt alle belangstellenden hiervoor uit. De RijnGouweLijn is de geplande light-railverbinding van Gouda via Alphen en Leiden naar Katwijk en Noordwijk. Light rail houdt het midden tussen trein en tram. Voor het westelijke traject vanaf het Transferium in Leiden tot aan de kust onderzoekt de Provincie de verschillende mogelijke tracés. De gemeenten Leiden, Rijnsburg, Oegstgeest, Valkenburg, Katwijk en Noordwijk krijgen hiermee mogelijk te maken.

Deze tweede en laatste bijeenkomst is bedoeld om belangstellenden op de hoogte te stellen over de RijnGouweLijn West en te informeren over de komende milieu-effectrapportage, een onderzoek dat de komende tijd wordt uitgevoerd om tot een onderbouwd besluit te komen. Dit onderzoek begint met een Startnotitie. Hierin staan de onderzoeksvragen die de provincie beantwoord wil zien. De Startnotitie doet nog geen uitspraken over de uiteindelijke ligging van het tracé.

Onlangs is de Startnotitie door Gedeputeerde Staten vastgesteld ten behoeve van de inspraak. De notitie ligt tot en met 21 januari 2002 voor iedereen ter inzage in gemeentehuizen, bibliotheken of bij de provincie. Tot die tijd is het mogelijk schriftelijk een inspraakreactie te geven via: Provinciale Staten van Zuid-Holland, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag, o.v.v. RijnGouweLijn West. Op de bijeenkomst is het ook mogelijk ondersteuning te krijgen bij het leveren van een juiste inspraakreactie. De bijeenkomst vindt plaats in De Terp, Kerkweg 3 in Valkenburg. Van 19.00 -22.00 uur kunnen belangstellenden dan vragen stellen en informatie krijgen. De RijnGouweLijn is een project van de provincie Zuid-Holland in samenwerking met de betrokken gemeenten en samenwerkingsorganen, Railinfrabeheer/ Railned, Rijkswaterstaat (directie Zuid-Holland) en de Kamer van Koophandel Rijnland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Disco van de afdeling Communicatie, telefoon 070 441 71 59 (buiten kantooruren via 06 53 484 062).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie