Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meldweek van de verpleeghuiszorg

Datum nieuwsfeit: 07-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SP

Meldweek verpleeghuiszorg

Van 7 tot en met 11 januari 2002 organiseert het comité Zorg voor Iedereen een meldweek over de gevolgen van de hoge werkdruk in verpleeghuizen. Verpleegkundigen en verzorgenden komen veel tijd en ruimte tekort om de broodnodige zorg te bieden, terwijl ze niets liever willen dan goede kwaliteit van zorg te bieden. Dit leidt tot onmogelijke keuzes, en schrijnende situaties: onvoldoende personele formatie om mensen te helpen bij het eten, om mensen regelmatig te douchen, om mensen op tijd uit bed te halen of te helpen bij de toiletgang. Als opening van deze week zal SP-kamerlid Agnes Kant a.s. maandag per brandweerauto een tour maken langs verpleeghuizen.

De politiek lijkt niet van de ernst van de situatie in de verpleeghuizen doordrongen te zijn. Kant: 'Ondanks de enorme inzet van de werkers, is het onmogelijk om altijd menswaardige zorg te geven aan diegene die ons land hebben opgebouwd. Is het gek dat dit beleid juist vele goede werkers in de zorg afbrandt? Het is daarom goed als werknemers hun ervaringen melden, om de politiek in Den Haag wakker te schudden. En op te komen voor hun mooie vak.'

Alle zorgverleners die de politiek wakker willen schudden kunnen van 7 januari tot en met 11 januari 2002 contact opnemen met het comité 'Zorg voor iedereen'. Bel: 070 3182806 of mail naar: (zvi@sp.nl).

De tourschema van maandag is
Start 10.00 uur verpleeghuis Mariahoeve, Vinkeveen +/- 11.30 uur verpleeghuis Amsterdam
+/- 13.00 uur verpleeghuis Sint Elisabeth Gasthuishof, Leiden +/- 14.30 uur verpleeghuis Zuiderhout, Haarlem +/- 16.00 uur verpleeghuis Sammersbrug Den Haag +/- 17.00 uur verpleeghuis Duin en Bosch Den Haag De tour eindigt me een openbare avond in vanaf 20.00 uur in Verpleeghuis Antonius-Binnenweg te Rotterdam. .

Meer informatie over de actieweek
Renske Helmer- Englebert: 06 23124476
Coördinator comité 'Zorg voor iedereen'

Comité Zorg voor Iedereen is in 1997 opgericht door mensen uit alle sectoren van de zorg en op initiatief van de SP.Het comité, wil als waakhond fungeren daar waar tweedeling in en verschraling van de zorg dreigen. Op basis van signalen uit de samenleving verzamelen we feiten en materiaal met de bedoeling om de politiek gefundeerd te kunnen confronteren met de praktische gevolgen van het beleid. Via internet is informatie te vinden op www.stopafbraakzorg.nl


04 jan 02 12:55

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie