Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 07-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 7-01-2002
Politiebericht Groningen
Maandag 7 januari 2002

Dagelijkse berichten

Stadskanaal: man verzet zich tegen alcoholcontrole Agenten zagen zondagnacht een personenauto rijden op de Atlantislaan in Stadskanaal en gaven de 45-jarige automobilist een stopteken voor een alcoholcontrole. De man negeerde het stopsein en reed met hoge snelheid door de bebouwde kom. Op de Stuurboord stopte de achtervolging en werd de man gevraagd mee te werken aan de blaastest. Dat wilde hij niet waarop gevorderd werd mee te werken. De Stadskanaalster begon zich te verzetten en sloot het autoportier weer en dreigde met gevaar voor de agenten weg te rijden. Een ruitje werd ingeslagen en met behulp van pepperspray kon hij worden overmeesterd. Op het bureau blies de man een promillage van 1.7. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal voor verzet en het niet voldoen aan de vordering.

Hoogezand: auto tegen boom
Op de Kielsterachterweg bij Hoogezand dacht een 23-jarige automobilist uit Eexterveen zondagmiddag dat hij in de berm terechtkwam en gaf een forse stuurcorrectie. Hij verloor de macht over het stuur en raakte aan de andere kant van de weg een boom. De bestuurder had geen klachten maar een 22-jarige inzittende vrouw werd met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. De auto is total loss afgevoerd.

Hoogezand: aanrijding met autobus
Een 50-jarige autobuschauffeur zag zondagmiddag op de kruising van de Burg. Van Roijenstraat en de Gorechtlaan een van rechts komende 40-jarige automobilist over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De automobilist en zijn 6-jarige inzittende zoontje raakten gewond aan hoofd en arm en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De autobus werd ter plaatse door een monteur gerepareerd en de andere wagen werd afgevoerd. Het wegdek werd door de brandweer schoongespoten.

Hoogezand: dronken rijder in de sloot beland
Op een ventweg van de Kielsterachterweg bij Hoogezand belandde zondagavond een 47-jarige automobilist uit Sappemeer in de sloot. De man liep een hoofdwond op en werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Na te zijn opgelapt moest de man, die zich zeer recalcitrant opstelde en op een gegeven moment geboeid werd, op het bureau blazen. Daar scoorde hij een promillage van maar liefst 2.7. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Winschoten / Ter Apel: ongevallen door gladheid Een 54-jarige fietsster uit Winschoten ging zondagochtend op de Nassaustraat vanwege het bevroren oppervlak op het fietspad onderuit. De vrouw is met vermoedelijk een beenfractuur naar het ziekenhuis gebracht. In Ter Apel reed dezelfde ochtend een 36-jarige automobiliste uit Onstwedde over de AG Wildervanckweg toen zij op het viaduct door de plaatselijke gladheid de macht over het stuur kwijt raakte. De auto botste tegen een geluidswal, kantelde en kwam op de kop terecht. Zij stapte direct uit de wagen en dat was erg verstandig want van de andere kant kon een 23-jarige automobilist uit Valthermond tegen de op de kop liggende auto aan. Beide wagen werden totaal vernield. Voor controle werd de vrouw naar het ziekenhuis gebracht. De voertuigen werden weggetakeld.

Stedum: snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Eemshavenweg zondagmiddag reden 5 bestuurders van de 150 gecontroleerde autos sneller dan 130 km per uur terwijl het maximum ligt op 100 km per uur. De automobilisten werden staande gehouden om een bekeuring in ontvangst te nemen. Een 23-jarige Groninger reed het snelste met 138 km per uur.

Groningen: man en vrouw aangehouden
De politie heeft zondagmorgen aan de Palmslag en de Cubastraat in Groningen een 41-jarige man, respectievelijk een 26-jarige vrouw beiden uit Groningen aangehouden. Ze worden verdacht van diefstal van persoonlijke goederen van een medewerker van een hotel aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. De 28-jarige hotelmedewerker, woonachtig te Amsterdam, verliet korte tijd zijn kamer in het hotel. Door een andere medewerker werd gezien dat een onbekende man de kamer uitkwam en in een laken gewikkelde goederen bij zich had. Hij verdween samen met een vrouw in een auto. Die werd op basis van kentekengegevens in de Polderstraat in de stad aangetroffen. De wagen verliet kort daarop rijdend de Polderstraat. Bij controle werden de eigendommen van de Amsterdammer in de auto aangetroffen. De bestuurder bleek niet de dief maar de vader van de mannelijke verdachte. Beide verdachten werden kort daarop te voet in de buurt van de Polderstraat op basis van de signalementen aangehouden. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek. De mannelijke verdachte bleek tevens niet terug te zijn gekeerd van verlof uit de gevangenis in Zutphen.

Groningen: man aangehouden
Op de Noorderhaven in Groningen heeft de politie zondagmorgen een 21-jarige man uit Foxhol aangehouden. De man werd opgepakt nadat hij in de Hoekstraat ruzie had gekregen met een taxichauffeur. Die had hem uit de taxi gezet na een scheldpartij. Bij het weglopen schopte de verdachte een aantal keren tegen de taxi aan. Bij onderzoek bleek dat de taxi geen schade had opgelopen. De verdachte werd naar het politiebureau gebracht en weer vrijgelaten nadat de taxichauffeur besloot geen aangifte te doen.

Groningen: man vernielt ruit
Een 40-jarige man uit Groningen is zondagavond door de politie aangehouden aan de Noorderspoorsingel in Groningen nadat hij met een moker een raam van de woning van zijn 22-jarige onderbuurvrouw had ingeslagen. Tegenover de gewaarschuwde politie verklaarde de man dat hij de woning van de buurvrouw binnen wilde gaan om haar te lijf te gaan vanwege hinderlijke geluidsoverlast die zij regelmatig zou veroorzaken. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. De moker is door de politie in beslag genomen.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.14 euro/min)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie