Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer duidelijkheid over kerntaken pensioenfondsen

Datum nieuwsfeit: 07-01-2002
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Verbond van verzekeraars

Meer duidelijkheid over kerntaken pensioenfondsen

Er moet meer duidelijkheid komen over wat wel en wat niet tot de kerntaken van pensioenfondsen behoort. Dat zegt de Pensioencommissie van de SER in een aanvullend ontwerpadvies over de Nieuwe Pensioenwet. De vorming van conglomeraten, waarbij pensioenfondsen bijvoorbeeld een verzekeraar of Arbo-dienst als dochter hebben, creëert volgens de commissie onduidelijkheden over het doen en laten van pensioenfondsen.

De Pensioencommissie ziet de pensioenfondsen als een verantwoorde en gewaardeerde mogelijkheid om collectieve pensioenregelingen uit te voeren en wil ze daarom als belangrijke pijler van het Nederlandse pensioenstelsel handhaven. Door de vorming van ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie