Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 07-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-01-2002
Politieberichten district Eemland zuid, 09.45 uur

Hoeveelheid hennep aangetroffen

AMERSFOORT- Op zaterdagochtend 5 januari werd een grote hoeveelheid softdrugs aangetroffen in een pand gelegen aan de Zangvogelweg.

Omstreeks half zes kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een bedrijfspand gelegen aan de Zangvogelweg. De politie ging poolshoogte nemen en zag dat een toegangsdeur was opengebroken. De politie startte een onderzoek in het pand er trof hier een grote hoeveelheid softdrugs aan.

In totaal werd er 90 kilo softdrugs inbeslaggenomen. Toen de politie bezig was de hennep af te voeren kwam een 28-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg bij het pand. Hij gaf aan bedrijfsleider te zijn en werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.Op 6 januari werd een 31-jarige man uit Amersfoort aangehouden als verdachte in deze zaak.

Mannen aangehouden met nepwapens

AMERSFOORT- Op zondagmiddag werden een jongen en twee mannen in de leeftijd van 16 en 18 jaar aangehouden nadat ze met nepvuurwapens over straat liepen.

De politie kreeg de melding dat een drietal mannen op de Noordewierweg liepen met vuurwapens in hun hand. De politie had een goed signalement en trof op de Dongestraat het drietal aan. Twee van de drie personen gingen op aanwijzing van de politie direct op de grond liggen. De derde man rende hard weg. De agenten zetten de achtervolging vervolgens te voet in en op de Rozenstraat kon de man worden aangehouden.

De mannen bekenden met de neppistolen over straat te hebben gelopen. De politie trof na aanwijzing van de mannen twee wapens op een schuur aan de Schiestraat. Het derde wapen werd aangetroffen bij een van de mannen. Deze wapens zijn niet van echt te onderscheiden en er kunnen plastic kogeltjes mee worden afgeschoten. Tegen de Amersfoorters is proces-verbaal opgemaakt en de wapens zijn inbeslaggenomen.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT In de nacht van 6 op 7 januari werd een automobilist gecontroleerd op het rijden onder invloed.

Omstreeks vier uur zagen agenten een bestuurder rijden waarvan men het vermoedde had dat hij gedronken had. Op de Stadsring kreeg de 36-jarige man uit Amersfoort een stopteken en moest en blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had.

Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de Amersfoorter 1,1 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van vier uur en een proces verbaal werd hij naar huis gestuurd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie