Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Laptops winnen terrein van normale pc

Datum nieuwsfeit: 07-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Laptops winnen terrein

Van alle ca. 3,1 miljoen eindgebruikerscomputersystemen in de zakelijke markt bestaat veruit het grootste deel uit de traditionele desktop PC. Medio 2001 zijn er ruim 2,5 miljoen van dergelijke systemen in het zakelijke segment. Dit is een toename van 17% ten opzichte van 1999. In dezelfde periode, 1999-2001, heeft het gebruik van laptops een groei van maar liefst 35% doorgemaakt. In totaal zijn er nu bijna 375.000 laptops in gebruik. Dit alles blijkt uit de studie `Eindgebruikerscomputersystemen 2001, een onlangs verschenen titel uit de Heliview ICT Monitor(TM).

Toename aantal handhelds

Er is niet alleen aandacht besteed aan het gebruik van PC's en laptops, maar ook aan de overige typen computer-systemen die bij vestigingen in gebruik zijn. Terminalsystemen komen voor op 8% van alle vestigingen.

Thin client-systemen, licht uitgevoerde computers die volledig afhankelijk zijn van de netwerk-omgeving waarin ze zijn opgenomen, komen voor op 2% van alle vestigingen. Handheldcomputers zijn een relatief nieuw verschijnsel in de zakelijke markt. In het afgelopen jaar zijn zij aan een duidelijke opmars begonnen. Inmiddels treffen we deze handheld-computers aan op ruim 7% van alle vestigingen.

Non-profit sector grootste gebruiker softwarepakketten

Van de vestigingen die minimaal één PC gebruiken, maakt 93% gebruik van een tekstverwerkingspakket. Gemiddeld zijn er per vestiging 17 PC's met een dergelijk pakket.

Dit betekent een totale installed base van 2,3 miljoen PC's die gebruik maken van tekstverwerkingssoftware. Op circa 2 miljoen PC's in de zakelijke markt zijn spreadsheet programma's geïnstalleerd. De grootste gebruiker van beide pakketten is de non-profit sector.

Investeringsplannen

In de zakelijke markt schaft 40% van de vestigingen in de komende 12 maanden ruim 590.000 nieuwe PC's aan; 39% schaft in dezelfde periode ruim 93.000 laptops aan. Zowel voor PC's als voor laptops is Compaq het meest overwogen merk.

Voor meer informatie over dit persbericht, Helivew of onze producten kunt u contact opnemen met dhr. Thanassis Vassiliadis. Telefoon: 076-5484000.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie