Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vier hogescholen verder als Hogeschool Inholland

Datum nieuwsfeit: 07-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

HOGESCHOOL INHOLLAND

Vier hogescholen verder als Hogeschool INHOLLAND

DEN HAAG - maandag 7 januari 2002, De instellingenfusie van Hogeschool Alkmaar, Hogeschool Haarlem, Hogeschool Holland en Ichthus Hogeschool / Hogeschool Delft is per 1 januari 2002 een feit. Op maandag 31 december hebben de voorzitters van de Colleges van Bestuur van de vier betrokken hogescholen de fusie-acte ondertekend. De voorbereiding van de fusie heeft ongeveer een half jaar in beslag genomen, waarbij intensief overleg is gevoerd met de Raden van Toezicht, de medezeggenschapsraden van de betrokken hogescholen en de vakbonden.

De gefuseerde instelling krijgt een nieuwe naam: Hogeschool INHOLLAND. Afgelopen weekend is deze naam aan de medewerkers bekendgemaakt. Voor INHOLLAND is gekozen omdat deze naam goed aansluit bij de positionering van de nieuwe instelling als een zelfbewuste, open, informele, ondernemende en innovatieve hogeschool. De naam zal internationaal gebruikt worden als 'INHOLLAND University'. Om verwarring bij potentiële studenten te voorkomen worden de oude hogeschoolnamen nog gebruikt tot het begin van het studiejaar 2002-2003.

De nieuwe hogeschool kent een College van Bestuur dat bestaat uit de vier collegevoorzitters van de 'oude' hogescholen, de heren J.M.M. Elbers, L. Labruyère,
W.B. Rietvelt en G.M. van Wijk. Voorzitter wordt de heer Jos Elbers, afkomstig van de Ichthus Hogeschool / Hogeschool Delft. INHOLLAND heeft nog geen centrale vestiging, maar kent vooralsnog een 'virtueel hoofdkantoor'. Hogeschool INHOLLAND heeft ruim 36.000 studenten, 2.500 medewerkers en een jaaromzet van rond de 200 miljoen euro.

Vanuit haar verschillende vestigingen, verspreid over Noord- en Zuid-Holland, wil INHOLLAND onderwijs 'dichtbij huis' in de eigen regio bieden aan zowel studenten en cursisten als aan instellingen en bedrijven. Door de bundeling van deskundigheid, managementinzet en financiële kracht kan de hogeschool aan studenten, die steeds vaker naast hun studie al werkzaam zijn, een uitdagende sociale en virtuele leeromgeving bieden. Ook is de nieuwe instelling door deze krachtenbundeling beter in staat te anticiperen op nationale en internationale ontwikkelingen op economisch, sociaal en technologisch terrein. INHOLLAND krijgt één beleid op de terreinen van onder meer onderwijs, kwaliteitszorg, human resources management, informatie- en communicatietechnologie, studentvoorzieningen, communicatie en financiën.

INHOLLAND heeft hoofdvestigingen in Alkmaar, Amsterdam/Diemen, Delft, Den Haag, Haarlem en Rotterdam, en biedt opleidingen aan in alle domeinen binnen het hoger onderwijs. De hogeschool wordt regionaal herkenbaar gepresenteerd door de betreffende vestiging achter de naam Hogeschool INHOLLAND te vermelden. Er zal onder meer bekeken worden of bestaande opleidingen die nu nog aan één locatie gebonden zijn, in de toekomst ook op andere plaatsen kunnen worden aangeboden.
---

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u terecht bij de heer W. Rietvelt, lid College van Bestuur INHOLLAND, telefoon: 010 - 439 99 33 (06 - 215 88 150).


07 jan 02 12:00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie