Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Heenzenden drugskoeriers vanwege cellentekort onaanvaardbaar

Datum nieuwsfeit: 07-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Rietkerk: heenzenden drugskoeriers vanwege cellentekort onaanvaardbaar

7 januari 2002
Tweede Kamerlid Theo Rietkerk vindt het heenzenden van drugskoeriers vanwege het huidige cellentekort "onaanvaardbaar". Afgelopen week werd bekend dat drugskoeriers die op Schiphol met minder dan een kilo cocaïne worden aangehouden, door het zogenoemde Schipholteam met een dagvaarding worden weggestuurd, omdat er op dit moment een tekort aan cellen is.

Rietkerk: "In de praktijk komt het erop neer dat op een lijnvlucht vanuit de Antillen of Suriname een groep van 20 à 30 drugskoeriers kunnen zitten, waarvan er op Schiphol slechts 3 à 4 door het Schipholteam mogen worden aangehouden. Dat is natuurlijk onaanvaardbaar. Temeer, omdat cocaïne een harddrugs is en koeriers bij een veroordeling anderhalf tot vier jaar cel kunnen krijgen. Wanneer je koeriers met een dagvaarding heenzendt, dan zie je ze nooit meer terug."

Theo Rietkerk heeft minister Korthals (justitie) om opheldering gevraagd. Als de beantwoording van de schriftelijke vragen die hij eind vorige week gesteld heeft, onbevredigend is, wil Rietkerk een spoeddebat en de Kamer terug van reces halen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie