Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tie introduceert nieuwe B2B ecommerce software

Datum nieuwsfeit: 07-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tie Holding NV
Zoek soortgelijke berichten
Tie Holding NV

TIE INTRODUCEERT NIEUWE B2B ECOMMERCE SOFTWARE

maandag, 7 januari, 2002

Amsterdam

Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde B2B eCommercebedrijf TIE Holding N.V. ('TIE'), heeft vandaag haar nieuwe softwareproduct TIE webCommerce gelanceerd. Met TIE webCommerce maakt TIE B2B eCommerce en workflow toegankelijk voor elk bedrijf met een webbrowser. De nieuwe software voorziet in een strategisch voordeel voor bedrijven om met gebruikmaking van het web alle schakels in de supply chain elektronisch met elkaar te verbinden. Kleine- en middelgrote ondernemingen kunnen TIE webCommerce gebruiken om op een simpele en goedkope manier snel zaken te doen met hun grotere klanten en leveranciers.

TIE webCommerce vergroot de mogelijkheden voor bedrijven om elektronisch zaken te doen door al hun handelsrelaties snel online te brengen. De software is een op het web gebaseerde XML toepassing die alle bedrijven met een webbrowser in staat stelt om in alle schakels van de supply chain samen te werken. Dit vertaalt zich in kostenbesparingen en een concurrentievoordeel omdat bedrijven nu optimaal kunnen profiteren van hun traditionele EDI-systemen of nieuwe XML-toepassingen voor B2B eCommerce om al hun handelspartners te bereiken. De software haakt in op TIE's Catalog Manager waardoor de in een B2B omgeving benodigde uitgebreide productinformatie beschikbaar komt.

Een bedrijf kan haar handelsprocessen opbouwen met behulp van TIE webCommerce zodat de procedures van partners in lijn zijn met die van haar zelf. Zo kan bijvoorbeeld bij de verzending van een order van een grote klant (hub) naar een kleine leverancier (spoke) tussentijds worden gereageerd door de verkoopafdeling, het magazijn, de boekhouding, de voorraadbeheerder en klant, allemaal dankzij de browser in een specifieke volgorde die wordt bepaald door de op de TIE webCommerce gebaseerde richtlijnen.

Het handelsproces kan bovendien vele partijen erbij betrekken om ervoor te zorgen dat alle documentenstromen op de juiste wijze worden afgehandeld. Dit is een belangrijk voordeel omdat het kleinere bedrijven op het web gebaseerde workflow-mogelijkheden biedt en grotere bedrijven over dezelfde informatie laat beschikken in een bericht dat te integreren is met het eigen interne (ERP) systeem. Voor de transacties kan EDI of XML worden gebruikt via VANS of het Internet.

"Bedrijven kunnen dit softwareproduct binnen een week uitrollen naar alle handelspartners en transacties uitwisselen in elke gangbare EDI- en XML-standaard over de hele wereld", stelt Dick Raman, CEO van TIE. "Ontvangst, invoering en tracking van samenwerking met handelspartners, worden allemaal gedaan door TIE webCommerce. Deze informatie kan vervolgens worden geïntegreerd in het systeem van de klant of leverancier." TIE heeft hiermee haar producten-portfolio uitgebreid en richt zich hierbij op het wegnemen van twee belangrijke drempels in B2B eCommerce:

1. Het maakt eCommerce een simpele zaak voor kleine en middelgrote bedrijven;

2. Het geeft grotere ondernemingen solide interne en externe integratie-mogelijkheden voor elektronische samenwerking.

"Juist door deze drempels stuit B2B eCommerce ergens in het handelsproces op een muur en zijn alle voordelen verdwenen", concludeert Raman. TIE Integrator is een ander product dat onlangs is gelanceerd en deze drempels wegneemt.

Profiel TIE

TIE Holding N.V. waarvan de aandelen sinds maart 2000 genoteerd staan aan de Amsterdamse beurs, ontwikkelt en verkoopt hoogwaardige, op XML/EDItm gebaseerde B2B eCommerce-software en -services. Dankzij de software en diensten van TIE kunnen gebruikers snel en efficiënt elektronisch zaken met elkaar doen. Door 'Digital Business Communities' (DBC's) op te zetten biedt TIE kopers en aanbieders in de Supply Chain de mogelijkheid tot efficiënte samenwerking ("Collaboration"). TIE heeft een brede klantenkring in de Benelux en is een vooraanstaand speler in de Verenigde Staten en Europa. De klanten van TIE bestrijken vele marktsectoren, waaronder retail, gezondheidszorg, bank- en verzekeringswezen, transport, productie en voedingsmiddelen.

Voor meer informatie:

TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Beech Avenue 180
1119 PS AMSTERDAM (Schiphol- Rijk)
Tel: +31-20-658 99 03
Fax: +31-20-658 99 02
e-mail: (info@TIEglobal.com)

Albert Maruggi, Chief Marketing Officer
1435 Energy Park Drive
St. Paul, MN 55116
USA
Tel: +1 651-999-8760
Fax: +1 651-999-8845
e-mail: (albert.maruggi@tiecommerce.com)

Website: www.TIEglobal.com

© TIE Holding NV, 2001. All rights reserved.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie