Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 07-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 7-01-2002
Politieberichten van maandag 7 januari (07.00 - 13.00)

Menaldum/Stiens: uitrijden mest
Het afgelopen weekend(zaterdag) werden in de gemeenten Menaldumadeel en Leeuwarderadeel verschillende controles uitgevoerd op het illegaal uitrijden van mest. Tegen een vijftal boeren werd proces-verbaal opgemaakt. Zij hadden de mest niet op een emissiearme manier over hun land verspreid. Ook werd het land niet direct omgeploegd toen de mest was uitgereden. De landerijen waar de mest werd uitgereden lagen aan de Kleasterdyk, de Slappeterpsterdyk , de Ingelumerdyk en de Hogerhuisdyk in de gemeente Menaldumadeel en de Nijlansdyk in de gemeente Leeuwarderadeel.

Heerenveen: inbraak auto`s
Van zondag op maandag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Dotterhof. Het raam aan de bestuurszijde werd ingeslagen. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaresse, een 40-jarige inwoonster van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Zondag tussen 23.30 en 23.55 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Stationsstraat. De ramen van de auto aan beide zijden werden vernield. Het frontje van de radio werd weggenomen. De radio/cd-speler bleef in de auto achter. De eigenaresse, een 43-jarige inwoonster van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Terwispel: aanrijding lichtgewonde
Maandag omstreeks 09.05 uur reed de bestuurder van een personenauto, een 45-jarige inwoner van Steenwijk, over de Rijksweg A7 in de richting Heerenveen. Door nog onverklaarbare oorzaak reed hij achter op een vrachtwagen, die bestuurd werd door een 46-jarige inwoner van Nijkerkerveen, die in dezelfde richting reed. De bestuurder van de personenauto raakte lichtgewond en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Sneek: mishandeling
Afgelopen dinsdag(nieuwjaarsdag) omstreeks 08.30 uur werd op het Ns-station van Sneek een 71-jarige inwoner van Sneek op het perron mishandeld. De Sneker is regelmatig op het station te vinden. Toen de man daar liep, werd hij plotseling aangevallen door een 25-jarige inwoner van Rotterdam. Zonder enige aanleiding werd de Sneker geslagen en geschopt. Het slachtoffer kwam hierbij ten val en viel op het spoor. Toen de man op het spoor lag, kreeg hij nog een aantal klappen en schoppen. Het slachtoffer, dat af en toe een verwarde indruk maakt, werd door getuigen ontzet. Het slachtoffer liep een aantal verwondingen op aan het gelaat en werd op het bureau onderzocht door een arts. Deze achtte een opname niet noodzakelijk. Het slachtoffer wenste geen aangifte te doen. Door getuigen werd het voorval gemeld bij de politie. Gezien de ernst van de zaak werd de verdachte op vrijdag 4 januari door de politie in Rotterdam aangehouden. Uit het verdere onderzoek bleek dat de verdachte in de buurt van het station ook nog een fietser in het gezicht zou hebben gespuugd. De politie Sneek wil graag in contact komen met deze fietser. De verdachte zit op dit moment nog vast en zal morgen (dinsdag) worden voorgeleid bij de officier van justitie.

Sumar: overbelading
Maandag omstreeks 09.15 uur werd een bestuurder van een personenauto, die een aanhangwagen voorttrok, bekeurd ter zake overbelading. De aanhangwagen was beladen met hard hout en mocht in totaal 2000 kilogram wegen. Bij weging bleek dat de aanhangwagen 3840 kilogram woog, een overbelading van 92 %. De bestuurder, een 41-jarige inwoner van Echten, kreeg een bekeuring van 289.- en de lading werd voor een gedeelte overgeladen.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie