Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hr.Ms. Philips van Almonde naar Golf van Oman

Datum nieuwsfeit: 07-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Almonde naar Golf van Oman

Hr.Ms. Philips van Almonde naar Golf van Oman

07-01-2002

Het standaardfregat Hr.Ms. Philips van Almonde is gisteren (6 januari) uit de haven van Bahrein vertrokken in de richting van de Golf van Oman. Het fregat voert daar als onderdeel van Task Force 50 van de Amerikaanse Vijfde vloot patrouilles uit in het kader van de strijd tegen het internationale terrorisme. Op 14 januari vertrekt een tweede fregat van de Koninklijke Marine, Hr.Ms. Van Amstel, naar het Arabisch Schiereiland als onderdeel van deze operatie.

Sinds de passage van het Suez-kanaal op 21 december heeft de bemanning zich verder voorbereid op de uit te voeren taken. Op 28 december werd afgemeerd in de haven van Bahrein, de thuishaven van de Amerikaanse Vijfde vloot. In Bahrein is overlegd met de Amerikaanse marine-autoriteiten over de wijze van opereren en is getraind in aspecten als het aan boord gaan van verdachte schepen. De verschillende procedures werden niet alleen in de haven beoefend, maar ook op zee. Het verblijf in Bahrein werd afgesloten met een bezoek van de Bevelhebber der Zeestrijdkrachten, vice-admiraal Van Duyvendijk, die zich persoonlijk op de hoogte stelde van de situatie aan boord van het fregat. (foto's: Koninklijke Marine)


* Dossier: Strijd tegen het terrorisme

Almonde naar Golf van Oman

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie