Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 07-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

gewapende overvallen in Emmen en Meppel
21:23 maandag 7 januari 2002

Bert Visser
0651 - 611629

EMMEN / MEPPEL

De Drentse politie is maandag aan het eind van de middag en het begin van de avond geconfronteerd met twee gewapende overvallen. Tegen 18.00 uur eiste een tot nu toe onbekende man onder bedreiging met een klein vuistvuurwapen geld van een baliemedewerkster van het postkantoor aan de Hoofdstraat in Emmen. Toen twee collegas van de vrouw er zich mee bemoeiden ging de man er zonder geld hardlopend vandoor, achternagezeten door een van de medewerkers van het postkantoor. Die raakte het spoor van de man bijster tussen de Rabobank en de oude bibliotheek. De overvaller verdween op de Sterrenkamp. Volgens getuigen ging het om een man van Noord Afrikaanse afkomst van ongeveer 20 jaar. Zn lengte wordt geschat op 1.80 a 1.85 M. De man heeft een smal gezicht en hij droeg een groene muts. Hij was gekleed in een korte zwarte leren jas en een donkere broek. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie van Emmen

Een tot nu toe onbekende man heeft maandagavond ronde kwart voor zeven onder bedreiging met een zwart pistool een nog onbekend bedrag buitgemaakt bij een overval op een supermarkt in de Meppeler wijk Oosterboer. De man bedreigde de caissière en eiste geld Hij sprak Nederlands. Na de overval is de man er lopend vandoor gegaan en in het winkelend publiek verdwenen.
Dit is vanaf oktober van het vorig jaar de vijfde gewapende overval in Meppel. Hoewel er overeenkomsten zijn, sluit de politie niet uit dat het bij de overvallen om op zichzelf staande zaken gaat. Alle mogelijkheden worden wat dat betreft open gehouden. Het gaat deze keer om een man met een licht getinte huidskleur van een jaar of twintig. Zn lengte wordt geschat op 1.80 meter. De man droeg donkere kleding. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie van Meppel.
---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie