Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bereikbaarheid oostelijk havengebied Stadsdeel Zeeburg A'dam

Datum nieuwsfeit: 07-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Stadsdeel Zeeburg
Zoek soortgelijke berichten
Stadsdeel Zeeburg

Bereikbaarheid Oostelijk Havengebied

J.F. van Hengelstraat - De Verbindingsdam - Azartplein - Tram 10 - Bereikbaarheid Oostelijk Havengebied

Vanaf eind januari zal het zuidelijk deel van de C. van Eesterenlaan opengesteld voor verkeer worden. De Borneolaan wordt vanaf dat moment éénrichtingsverkeer. Deze wijzigingen zijn noodzakelijk in verband met de inrichting van de Borneolaan, de herinrichting van de kruising Borneolaan - Panamalaan vanaf het voorjaar van 2002 en de definitieve inrichting van de C. van Eesterenlaan vanaf het najaar van 2002. De gewijzigde verkeerssituatie zal tot tenminste eind 2002 blijven.

Werkzaamheden en planning Borneolaan
Binnenkort wordt gestart met de inrichting van het maaiveld ten zuiden van het gebouw Hoop, Liefde en Fortuin aan de Borneolaan. Door de gefaseerde oplevering van de woningen wordt eerst een tijdelijke bestrating aangelegd. Vanaf het voorjaar 2002 start de gefaseerde uitvoering van de definitieve inrichting. Om de inrichtingswerkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren wordt de Borneolaan in januari 2002 versmald en tijdelijk ingericht als een éénrichtingsweg. De rijrichting is richting Panamalaan. Het fietspad aan de zuidzijde van de Borneolaan wordt verbreed tot een fietspad voor twee richtingen. De Borneolaan blijft tenminste tot eind 2002 een éénrichtingsweg.

Werkzaamheden en planning C. van Eesterenlaan
Om een goede verkeersafwikkeling in het gebied te waarborgen is het noodzakelijk het zuidelijk deel van de C. van Eesterenlaan open te stellen voor verkeer. Ook vanwege de definitieve inrichting van de C. van Eesterenlaan vanaf het najaar van 2002 tot medio 2003 is het nodig de hele straat open te stellen voor verkeer. Om het zuidelijk deel van de C. van Eesterenlaan toegankelijk te maken voor gemotoriseerd verkeer wordt de kruising met de Borneolaan aangepast. Ter hoogte van de toegang tot het schoolplein van de 8e Montessorischool aan de C. van Eesterenlaan worden diverse voorzieningen getroffen om de veiligheid te waarborgen. Nabij de toegang tot het schoolplein in de C. van Eesterenlaan komen drempels en twee voetgangersoversteekplaatsen.

De werkzaamheden aan de kruising van de Borneolaan met de C. van Eesterenlaan worden vanaf 7 januari 2002 uitgevoerd. Eind januari zijn alle aanpassingen aan de kruising gereed. Aangezien de planning beïnvloed kan worden door regen of vorst, is het niet mogelijk de exacte datum voor de openstelling van het zuidelijk deel van de C. van Eesterenlaan aan te geven. In het Zeeburg Journaal in het Amsterdams Stadsblad wordt deze datum in de loop van januari bekend gemaakt.

Adviesroutes gemotoriseerd verkeer
Verkeer vanaf en naar Sporenburg en de Rietlanden wordt geadviseerd via de Oostelijke Handelskade te rijden. Verkeer vanaf Borneo-eiland kan het gebied verlaten via de Borneolaan. Verkeer met bestemming Borneo-eiland dient bij voorkeur via de Zeeburgerdijk, Veelaan en C. van Eesterenlaan te rijden. Ook kan via de Oostelijke Handelskade worden gereden.

Openbaar vervoer
De bussen die komen vanaf de Oostelijke Handelskade blijven over de Borneolaan richting de Panamalaan rijden.
De buslijnen richting de Oostelijke Handelskade rijden vanaf de Veelaan en de Cruquiusweg via het zuidelijk deel van de C. van Eesterenlaan. Hierdoor vervalt de halte op de Cruquiusweg naast het restaurant Gare de l´Est nabij het Stadsdeelkantoor. Ook de halte op de Panamalaan bij de kruising met de Borneolaan vervalt. Het GVB informeert de reizigers tijdig over de gewijzigde busroutes o.a. via www.gvb.nl en bij de haltes zelf.

Tot slot
Voor nadere informatie over de uitvoering en planning kunt u contact opnemen met de opzichter van het werk, de heer P. Abbink (tel. 06 51 45 29 28) van het Ingenieursbureau Amsterdam. Mocht u nog vragen hebben over de inrichting rond uw woongebied dan kunt u contact opnemen met stadsdeel Zeeburg via het algemene informatienummer (020) 608 07 11. Voor vragen over het beheer en onderhoud van de openbare ruimte kunt u het gratis informatienummer 0800 933 28 74 van het stadsdeel bellen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie