Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Helpdesk Vereniging van Wijkeigenaren geopend

Datum nieuwsfeit: 07-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting
Zoek soortgelijke berichten
Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting

Helpdesk Vereniging van Wijkeigenaren geopend
Voor vragen over het concept dat bewoners meer betrokken maakt bij wijkbeheer
Wat is een Vereniging van Wijkeigenaren? Hoe zet je zo'n vereniging op? Welke voorbeelden zijn er in het land? Hoe organiseer je een goede bewonersinbreng bij wijkbeheer? Vanaf 7 januari 2002 geeft voor het eerst in Nederland een helpdesk - de helpdesk Wijkeigenaren genaamd - antwoord op dit soort vragen. Iedereen die meer wil weten over het concept Vereniging van Wijkeigenaren (VvW) of die een VvW of een verwant initiatief wil gaan opzetten, kan telefonisch, per fax of e-mail terecht bij deze helpdesk. De helpdesk Wijkeigenaren is een gezamenlijk initiatief van De Wooncirkel, Laagland'advies en de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV). De Vereniging van Wijkeigenaren is een concept met vele toepassingsmogelijkheden op het terrein van wijkbeheer. De centrale doelstelling is dat bewoners meer betrokken raken bij hun dagelijkse woonomgeving. Zij krijgen zeggenschap en beslissingsbevoegdheid over beheergelden. Na een grondige voorstudie zijn in 1999 drie pilot-projecten gestart. Deze projecten van De Wooncirkel worden tot medio 2003 gevolgd door de SEV in samenwerking met Laagland'advies. De betrokken partijen zullen daarnaast meer bekendheid geven aan het concept Vereniging van Wijkeigenaren en een verbreding ervan stimuleren. De helpdesk Wijkeigenaren speelt hierbij een belangrijke rol.
De helpdesk is tijdens kantooruren bereikbaar. Vragen worden beantwoord door het toesturen van een informatieblad, door verwijzing naar een contactpersoon of door een antwoord op maat. Helpdesk Wijkeigenaren Telefoon: 033 - 422 95 55 Fax: 033 422 95 56 Email: (info@wijkeigenaren.nl)
De Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV) is een onafhankelijke stichting voor innovaties op het terrein van bouwen en wonen. Het uiteindelijke doel is mensen beter te laten wonen. Stedelijke Vernieuwing is een belangrijk programma binnen de activiteiten van de SEV. Laagland'advies is een onafhankelijk bureau voor advies, procesbegeleiding en onderzoek. Werkterreinen zijn ondermeer wonen, stedelijke vernieuwing en beheer, communicatie en interactieve beleidsvorming. De wooncirkel is een samenwerkingsverband van een elftal woningcorporaties verspreid over het land, dat zich voornamelijk ten doel stelt te werken aan productontwikkeling en innovatie.

---

oorspronkelijke publicatiedatum: 09-01-2002
Contactpersoon: Ingrid Pieters

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie